Το προπονητικό επιτελείο του Αλέξη Καρατζά συμπληρώθηκε στη ΦΕΑ. Δίπλα στον τεχνικό της ομάδας δεν θα βρίσκεται πλέον μόνο ο Σωτήρης Κουτσούκος, καθώς στο προπονητικό σταφ προστέθηκε και ο Ανδρέας Καρακατσάνης, ο οποίος επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Ρουμελιώτη, που αποχώρησε από το σύλλογο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι γυμναστής της ΦΕΑ παραμένει ο Νίκος Δημητρακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κλείνουν τα ανοιχτά μέτωπα στη ΦΕΑ που μετά και την ολοκλήρωση του ρόστερ της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου συνεχίζει με την στελέχωση του τεχνικού τιμ.

Δίπλα στον προπονητή του σωματείου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τον Αλέξη Καρατζά θα βρίσκονται τρεις έμπιστοι άνθρωποι με τους οποίους “μιλάει” με σχεδόν κλειστά μάτια. Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Σωτήρης Κουτσούκος, ο οποίος τον ακολουθεί στην ομάδα από όταν ανέλαβε την ομάδα στην Β’ ΕΣΚΑ. Αμφότεροι έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές όπου έχουν συνεργαστεί, με τον Κουτσούκο να συνεχίζει να παρέχει την πολύτιμη συμβολή.

Παράλληλα, “δεξί χέρι” του Καρατζά θα είναι κι ένας παλιός γνώριμος στην ομάδα, ο οποίος επιστρέφει στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος”. Ο λόγος, για τον Ανδρέα Καρακατσάνη. Ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος την περασμένη περίοδο ήταν μέλος της Ένωσης Ιλίου ήταν στη ΦΕΑ και παλιότερα, με τον Καρατζά μάλιστα να δηλώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης όταν είχε αποχωρήσει για το σωματείο των δυτικών προαστίων: «το κενό σου δύσκολα να καλυφθεί για μένα. Έχεις τεράστιο μερίδιο σε ό,τι καλό έγινε. Είσαι ένας φίλος μου πλέον και ας μην είσαι συνεργάτης πια. Νομίζω είναι πιο σημαντικό το πρώτο…».

Φυσικά, στη ΦΕΑ παραμένει και ο “δάσκαλος”. Ο Νίκος Δημητρακής θα έχει τον ρόλο του γυμναστή της ομάδας και τη νέα σεζόν. Ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ανδρικής ομάδας θα …βγάζει το λάδι για ακόμη μία χρονιά στους αθλητές της ομάδας όπως κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ήρθε όταν και ανέλαβε τεχνικός ο Αλέξης Καρατζάς και η ομάδα αγωνίζονταν στην Β’ ΕΣΚΑ.

Μπορεί όλοι αυτοί να ζουν και να λειτουργούν στη σκιά του πρώτου, ωστόσο την σημασία και την αξία γνωρίζουν όσοι βρίσκονται εντός της ομάδας. Είναι το “δεξί χέρι”, οι έμπιστοι, οι μόνιμοι συνομιλητές του προπονητή. Λόγω θέσης δεν ασκούν την απόλυτη εξουσία, δεν είναι αυτοί που ουσιαστικά επιλέγουν, δεν έχουν την πρώτη ευθύνη των αποτελεσμάτων. Απαλλαγμένοι από τα …βάρη αυτά είναι ο κατάλληλοι ώστε να επικοινωνούν ελεύθερα οι παίκτες για κάθε θέμα.

Είναι το πρόσωπα που εμπιστεύονται. Είναι ο σύνδεσμοι με τον κόουτς. Που έχουν την μεγάλη ευθύνη. Να λύσουν ο ίδιοι τα θέματα ώστε ο πρώτος προπονητής να λειτουργεί και να δημιουργεί χωρίς εμπόδια. Φιλτράροντας τι είναι αυτό που αξίζει να μεταφερθεί καταφέρνοντας ταυτόχρονα να μην χάσουν την εμπιστοσύνη των παικτών.

Τέλος, αυτή τη φορά ο Γιάννης Ρουμελιώτης δεν θα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Η μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ θα ήθελε να τον ευχαριστήσει θερμά που στάθηκε επάξια στο πλευρό του κοουτς Αλέξη Καρατζά την περασμένη σεζόν και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην προπονητική του διαδρομή».