Ιδιαίτερη είναι η φετινή χρονιά για τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων. Ο… γάμος που προέκυψε το περασμένο καλοκαίρι από τους Μαχητές και το Πειραματικό, έφερε τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, μία ένωση δύο τοπικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού σωματείου που θα έχει σημαίνουσα παρουσία στις κατηγορίες που θα αγωνίζεται.

Το όλο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν μπορούσε να είναι μιας ενώθηκαν δύο ομάδες που προέρχονταν από αξιόλογες πορείες, μιας και οι Μαχητές είχαν καλή παρουσία στην Α2, ενώ το Πειραματικό προερχόταν από την άνοδο στην Β’ Εθνική με ρεκόρ 23-3 και 5 (!!!) σερί ανόδους. Παρόλα αυτά, ο κόουτς Γεροφώτης κατάφερε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η φετινή χρονιά να έχει κέρδη.

Στις εναπομείνασες αγωνιστικές οι Μαχητές θέλουν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να πλασαριστούν όσο το δυνατό ψηλότερα στη βαθμολογία, με τη φετινή χρονιά να θεωρείται κατά κάποιο τρόπο «πειραματική». Η μεγάλη επιτυχία φυσικά δεν είναι άλλη από την απόκτηση εμπειριών ενόψει των επόμενων σεζόν, όπως επίσης και το «χτίσιμο» του ρόστερ με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς σε μία ανταγωνιστική λίγκα όπως αυτή της Β’ Εθνικής.

Κέρδος φυσικά είναι και η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, ο οποίος αποδέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι την «ένωση» των δύο ομάδων και έδωσε δυναμικά το παρόν σε κάθε παιχνίδι στο κλειστό των Πεύκων.