Αν μια ομάδα δείχνει να έχει ανοίξει παράθυρο προς το μέλλον, αυτή είναι η Καστοριά, η οποία στην πρώτη της χρονιά στην Β’ Εθνική κατηγορία δείχνει να διανύει μια εξαιρετική περίοδο, έχοντας διανύσει ως «νήπιο» τα δύσκολα πρώτα βήματα στο ξεκίνημα της.

Ο άνθρωπος που ηγείται αυτής της πορείας δεν είναι άλλος από τον πολύπειρο γκαρντ, Φοίβο Γυμνόπουλο, ο οποίος στα 38 του χρόνια παραμένει πρωταγωνιστής, θέλοντας να οδηγήσει σε σπουδαίες επιτυχίες τον σύλλογο, με απώτερο σκοπό την άνοδο στις μεγαλύτερες Εθνικές κατηγορίες.

Άλλωστε όπως και ο ίδιος τονίζει, σε εποχές οικονομικής κρίσης ο πρόεδρος Ναούμ Δίτσιος προσφέρει την άνεση και το περιβάλλον σε έναν αθλητή να ασχολείται με το άθλημα, και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, για τον ικανοποιήσουν. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και στο αυριανό μεγάλο ντέρμπι της Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα του νομού Καστοριάς, όπου το Άργος Ορεστικό υποδέχεται τον ΑΣ Καστοριάς.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketblog.gr εύχεται να πραγματοποιηθεί ένα παιχνίδι…γιορτή για το νομό, τονίζοντας όμως ότι στόχος του είναι μόνο η νίκη της ομάδας τους: «Αρχικά το αντιμετωπίζουμε ως ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, και δεν έχει σημασία που είναι τοπικό ντέρμπι. Ωστόσο βαθμολογικά αποτελεί κομβικό παιχνίδι για εμάς, και σε αυτό δεν έχει σημασία το τοπικό στοιχείο» για να προσθέσει: «Άλλωστε οι αθλητές δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Είναι ένα παιχνίδι γιορτή και διαφήμιση του νομού, και θέλουμε να γίνει σε όμορφα πλαίσια».

kastoria-panigiriki-nikis

Αναφορικά με την πορεία της Καστοριάς την πρώτη της σεζόν στην κατηγορία είπε: «Η ομάδα είναι νεοφώτιστη, και χάσαμε πολύτιμο έδαφος στην αρχή της σεζόν, με κάποια άτυχα αποτελέσματα. Εμείς κοιτάζουμε ψηλά, και θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία. Η κατάσταση στην ομάδα είναι άριστη, και δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε κατάσταση. Έτσι και αλλιώς εκτός από τον Αίολο Αστακού, ο οποίος ξεχωρίζει, όλες οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τις πρώτες θέσεις δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους».

Τέλος, και μιλώντας πάλι για το αυριανό (6/3) παιχνίδι ήταν κατηγορηματικός: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το νομό που έχει δυο ομάδες σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε υψηλή βαθμολογική θέση στην Β’ Εθνική. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι, και ευχή μου είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει η Καστοριά (χαχαχα)».