Εκτός των ανανεώσεων, στις οποίες προχωράει με ρυθμούς… πυροβόλου, η Ένωση Ιλίου φαίνεται να έχει αρχίσει να ξεκινά την υλοποίηση του μεταγραφικού της σχεδιασμού, καλύπτοντας τις ανάγκες που θα προκύψουν, για να ενισχυθεί περαιτέρω το ρόστερ εν όψει της νέας πρόκλησης της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Τάκης Πανούλιας και οι συνεργάτες του, μάλιστα, ήδη έχουν θέσει προ της διοικήσεως τις αρχικές προτεραιότητες παικτών, για τις οποίες θα κινηθεί η ομάδα.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου, μάλιστα, είχαν ήδη επικοινωνήσει με ψηλό για την ενίσχυση κυρίως της θέσης «5», έχοντας έρθει μάλιστα σε συμφωνία αλλά τον παίκτη να μην υπογράφει ποτέ το συμβόλαιό του. Αυτό δε σημαίνει, πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη του συγκεκριμένου πόστου. Το τεχνικό τιμ, έχει ήδη διακρίνει τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις παικτών που, όπως και εκείνη του παίκτη που τελικά δεν υπάγραψε, πρωταγωνίστησαν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την άρτι ληχθείσα σεζόν.

Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις των γκαρντ, και δη για τη θέση «1». Εκεί, η Ένωση φαίνεται να βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, ως προς την ολοκλήρωση των επαφών με υποψήφιο στόχο, ο οποίος επίσης υπήρξε στέλεχος σε ομάδα που πρωταγωνίστησε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Είναι φανερή η πρόθεση διοίκησης και επιτελείου, να δημιουργήσουν μία ομάδα ανταγωνιστική για το επόμενο πρωτάθλημα, με προσδοκίες που θα μπορούσε να πει κανείς πως ξεπερνούν την απλή παραμονή, αν κρίνει βέβαια από το πού έχει θέσει τον πήχη στο μεταγραφικό «παζάρι».