Μετά τους παίκτες που περιμένουμε να σημειώσουν σημαντικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν στη Β’ Εθνική, έφτασε και η σειρά των ομάδων. Το basketblog.gr συγκέντρωσε λοιπόν τις ομάδες με ιστορική παρουσία στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία και ξεχώρισε αυτές που μπορούν να καταρρίψουν κάποια συγκεκριμένα στατιστικά “φράγματα” μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21.

Ιδού μία προς μία ποιες είναι αυτές…

* Ο Πανελευσινιακός ξεπέρασε φέτος τον Πανερυθραϊκό στην 6η θέση της λίστας με τις ομάδες που μετρούν τις περισσότερες νίκες στη Β’ Εθνική. Η ομάδα της Ελευσίνας έφτασε τις 160 και χρειάζεται άλλες δύο, για να αναρριχηθεί στην 5η θέση, αφήνοντας από κάτω της και τη Νήαρ Ηστ (161). Εφικτή είναι και η 4η θέση, στην οποία βρίσκεται ο Ιωνικός Νίκαιας (169). Ο Πανελευσινιακός θα χρειαστεί απλά άλλες 10 νίκες για να τον ξεπεράσει. Μαθηματικά μπορεί να φτάσει ακόμα και τον 3ο ΚΑΟΔ (182), αλλά θα χρειαστεί να κάνει ρεκόρ 25-1, που είναι κομματάκι δύσκολο…

* Μία ομάδα που κυνηγάει τον Πανελευσινιακό στον πίνακα των νικών είναι ο Αίας Ευόσμου, καθώς έφτασε τις 158 στο πρωτάθλημα και χρειάζεται άλλες δύο για να ξεπεράσει και αυτός τον 7ο Πανερυθραϊκό. Και για την ομάδα του Ευόσμου ισχύουν βέβαια όλοι οι στόχοι που έχει και ο Πανελευσινιακός και αναλύθηκαν πιο πάνω… Από την άλλη, βέβαια, ο Αίας είναι αντιμέτωπος και με ένα αρνητικό ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι εάν χάσει πέντε αγώνες, θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Β’ Εθνικής με 200 ήττες. Προς το παρόν έχει 195.

* Ο Ερμής Λαγκαδά χρειάζεται πέντε νίκες για να ξεπεράσει τον Φίλιππο Βέροιας (154) και να σκαρφαλώσει στην 9η θέση της σχετικής λίστας.

* Ο Δούκας απέχει τέσσερις νίκες από το Στρατώνι (137) στη 12η θέση του σχετικού πίνακα.

* Ο Παπάγος αριθμεί τρεις νίκες λιγότερες από τον Δούκα (133) στη Β’ Εθνική. Με την πρώτη που πέτυχε φέτος, ξεπέρασε το Ηράκλειο στη 14η θέση.

* Ο Κρόνος, από τη μεριά του, έχει δύο νίκες λιγότερες από τον Παπάγο (130) και καταδιώκεται από το Αιγάλεω, που βρίσκεται στη 17η θέση με 129. Λίγο πιο κάτω βρίσκονται ο ΟΦΗ (127) και ο ΓΑΣ Κομοτηνή (120). Με άλλα λόγια, από τη 13η μέχρι την 20ή θέση του ιστορικού πίνακα, βρίσκονται έξι ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα.

* Οι Ικαροι Σερρών χρειάζονται άλλες πέντε νίκες για να φτάσουν τις 100 και να γίνουν η 23η ομάδα που θα σπάσει το συγκεκριμένο “φράγμα”. Επίσης, χρειάζονται μία νίκη για να “πιάσουν” τον 24ο Αστέρα Εξαρχείων (96), τρεις για το 23ο Ανατόλια και έξι για τον 22ο Ολυμπιακό Βόλου. Απόλυτα εφικτοί στόχοι για τη φετινή σεζόν.

* Με τη νίκη που σημείωσαν λίγο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, οι Μαχητές Πειραματικού Πεύκων “έπιασαν” το ICBS (93) στην 26η θέση του ιστορικού πίνακα. Έχουν δύο λιγότερες νίκες από τους Ικαρους Σερρών (95).

* Ο Εθνικός απέχει δύο νίκες από τον ΔΑΣΑΛ (91) και την 28η θέση της λίστας.

* Η ΧΑΝΘ βρίσκεται μία θέση πιο κάτω από τον Εθνικό με 85 νίκες, ενώ ο Μακεδονικός αριθμεί 84 και ξεπέρασε κατά σειρά τη Δάφνη (82) και το Νέστορα (83).

* Στις 80 νίκες στη Β’ Εθνική έφτασε ο ΕΦΑΟΖ, που άφησε πίσω του το Περιστέρι (77) και χρειάζεται άλλες δύο για να ξεπεράσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (81).

* Η Νίκη Βόλου έφτασε τις 78 νίκες και ξεπέρασε διαδοχικά στο φετινό πρωτάθλημα την Καβάλα (75), το Παγκράτι (75), τη ΜΕΝΤ (76) και το Περιστέρι (77).

* Ο ΚΑΟΧ χρειάζεται δύο νίκες για να ανέβει στην 42 θέση του πίνακα και να ρίξει από εκεί την Αναγέννηση Φλόγας (72).

* Ο Πρωτέας Βούλας μπήκε στο Top 50, φτάνοντας τις 63 νίκες, όσες έχει και ο 50ός Μαντουλίδης.