Οι κινήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη ΧΑΝΘ, όπου ο πήχης έχει μπει ψηλότερα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα (30/7) την παραμονή ενός ακόμα παίκτη από πέρυσι, του Νίκου Τσιριλάκη.

Ο 23χρονος σέντερ (1999, 2.11) έπαιξε σε 20 αγώνες και πέτυχε συνολικά 86 πόντους τη σεζόν 2021-22 στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Αυτό το καλοκαίρι έγινε ο 5ος παίκτης που ανανέωσε μετά τους Χρήστο Ζιάκα, Νίκο Μαργαριτόπουλο, Κώστα Αλτίνη και Νίκο Χιτικούδη.

Η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ:

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συνεχίσει στη ΧΑΝΘ ο Νίκος Τσιριλάκης (γενν. 1999, ύψος 2,11 μ., θέση C). Δίνει στην ομάδα μας τη δύναμη που χρειάζεται κοντά στο καλάθι και ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας.

Ο Νίκος Τσιριλάκης Tsirilakis Nikos, ένας «γίγαντας» με σπάνια αθλητικά προσόντα, ξεκίνησε το μπάσκετ το 2001 στην ομάδα του Μαντουλίδη, όπου αγωνίστηκε σε όλα τμήματα υποδομής προπαιδικό, παιδικό, εφηβικό μέχρι και το ανδρικό (2017 – 2018, Γ΄ Εθνική).

Το 2016, με τη σχολική ομάδα του Μαντουλίδη, κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων, με προπονητή τον c. Σωτήρη Κοκκινόπουλο.

Συμμετείχε σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια και τις προεθνικές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καθώς και στην προετοιμασία της προεθνικής νέων ανδρών.

Την σεζόν 2018-2019 αγωνίστηκε στον Άτλαντα Πάφου στην Κύπρο, όπου αναδείχθηκε MVP του Πρωταθλήματος.

Είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Ψυχολογίας του CITY COLLEGE.

Νίκο, σου ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά, με υγεία και είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η σκληρή και σωστή δουλειά σου σύντομα θα αποδώσει τους καρπούς της».