Την περασμένη Τετάρτη (10/11) η ΧΑΝΘ έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή της χρονιάς στον Πολύγυρο, όταν “γύρισε” ματς 16 πόντων στα τελευταία έξι λεπτά. Τέσσερις ημέρες αργότερα… είπε να το ξανακάνει!

Η ΧΑΝΘ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19 πόντους διαφορά στο 25’ και όλα έδειχναν ότι η Αρετσού θα έπαιρνε την πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Όχι τόσο γρήγορα όμως. Η ΧΑΝΘ ροκάνισε τη διαφορά, στο 37’ πήρε το προβάδισμα και στο τέλος κέρδισε και το παιχνίδι. Για δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων ημερών η ΧΑΝΘ ανέτρεψε διψήφια διαφορά πόντων στην τελευταία περίοδο σε εκτός έδρας αγώνα.

«Το κάναμε μία, το κάναμε δύο, την τρίτη δεν θα είμαστε το ίδιο τυχεροί ή ικανοί, οπότε πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό», λέει στο basketblog.gr ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος, που συνθέτει μαζί με τον Νίκο Κεραμέα το προπονητικό δίδυμο της ομάδας.

«Σε ένα παιχνίδι βέβαια ποτέ δεν παίζεις μόνος σου. Στην Αρετσού θεωρώ ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η κούραση της αντίπαλης ομάδας. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, βρήκαμε λύσεις με τους ψηλούς, αλλά εκμεταλλευτήκαμε και τη δική τους κούραση», τονίζει ο Κοκκινόπουλος.

Υπάρχει όμως εξήγηση για αυτές τις αυξομειώσεις στην απόδοση της ΧΑΝΘ;

«Η ομάδα είναι πολύ νεανική. Πέρα από τον Συμεωνίδη και τον Ζιάκα, όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε μαθητές λυκείου, είτε φοιτητές, οπότε δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους συνέχεια στις προπονήσεις. Δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες λοιπόν. Τα παιδιά προσπαθούν πάρα πολύ πάντως», συνεχίζει ο κόουτς της ΧΑΝΘ που όταν κλήθηκε να συγκρίνει τις δύο ανατροπές, δεν το σκέφτηκε πολύ. 

Ψήφισε… δαγκωτό την ανατροπή του Πολύγυρου: «Είμαι αρκετά χρόνια στο κουρμπέτι και ανατροπή σαν αυτή που κάναμε στον Πολύγυρο, δεν έχω ξαναζήσει».