Ο Χρήστος Ζιάκας δεν πάει πουθενά. Ο αρχηγός της ΧΑΝΘ συμφώνησε να παραμείνει στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης για τη σεζόν 2022-23 και να ηγηθεί της νέας προσπάθειας που θα γίνει υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Κοκκινόπουλου στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Την προηγούμενη χρονιά ο έμπειρος γκαρντ (1984, 1.96) ήταν ο πρώτος σκόρερ του ιστορικού συλλόγου με 243 πόντους σε 24 αγώνες (10,0 κατά μέσο όρο).

Παράλληλα, η ΧΑΝΘ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Γιάννη Τζιουβάρα. Ο νεαρός γκαρντ (2003, 1.91) έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στον Πρωτέα Γρεβενών, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στα πρώτα του, ουσιαστικά, βήματα ως μέλος ενεργό μέλος στο rotation μιας ομάδας Β’ Εθνικής. Ο Τζιουβάρας πέτυχε συνολικά 76 πόντους σε 21 αγώνες (3,6 μ.ό.) στον 3ο όμιλο.

Η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ:

«Ο αρχηγός του ανδρικού μας Χρήστος Ζιάκας θα είναι παρών στη νέα προσπάθεια της ΧΑΝΘ για διάκριση στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Αφού συμφώνησε με τη διοίκηση της ΧΑΝΘ, ως πραγματικός αρχηγός έσπευσε να καλωσορίσει και να αγκαλιάσει το «νέο αίμα» της ΧΑΝΘ τον δεκεννιάχρονο Γιάννη Τζιουβάρα από τα Γρεβενά.

Ο Γιάννης Τζιουβάρας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ στις ακαδημίες του Πρωτέα Γρεβενών σε ηλικία έξι ετών και αγωνίστηκε σε όλα τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου.

Πρωταθλητής Παίδων της ΕΚΑΣΔΥΜ το 2017-2018.

Πρωταθλητής Εφήβων της ΕΚΑΣΔΥΜ το 2018-2019.

Συμμετοχές στην μικτή ΕΚΑΣΔΥΜ.

Σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε με την ανδρική ομάδα στην Γ΄ Εθνική και στη συνέχεια, από το 2019 ως το 2022, στην Β΄ Εθνική, με πρωταγωνιστικό ρόλο την τελευταία σεζόν.

Έχει ύψος 1,94 και αγωνίζεται στις θέσεις 1-2.

Είναι φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η διοίκηση της ΧΑΝΘ ευχαριστεί τον Πρωτέα Γρεβενών και τον Πρόεδρο του κ. Χαράλαμπο Πενλίδη για την παραχώρηση του αθλητή και εύχεται στον Χρήστο και στον Γιάννη υγεία και η νέα αθλητική χρονιά να είναι γεμάτη επιτυχίες.

ΧΑΝΘ Τρόπος ζωής, για μια ζωή».