Άλλο ένα ταλέντο πρόσθεσε στο ρόστερ της η ΧΑΝΘ. Η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου ανακοίνωσε την απόκτηση του Ηλία Παπαδημητρίου, του 18χρονου γκαρντ (2004, 1.85) που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική με την Καστοριά.

Ο Παπαδημητρίου παίζει σε ανδρικό επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο άρχισε να… δημιουργεί θόρυβο γύρω από το όνομά του την περσινή σεζόν, κατά την οποία πέτυχε 152 πόντους και 32 τρίποντα στη Γ’ Εθνική.

Ο Παπαδημητρίου έγινε ο 3ος παίκτης που αποκτήθηκε φέτος από τη ΧΑΝΘ μετά τον Αλέξανδρο Ζωίδη και τον Κώστα Βλάσιο, η οποία έχει ανακοινώσει επίσης και την ανανέωση των Αλτίνη, Μαργαριτόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΧΑΝΘ με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει την απόκτηση του νεαρού καλαθοσφαιριστή Ηλία Παπαδημητρίου (γενν. 2004, ύψος 1,85, θέση PG – SG) από τον Α.Σ. Καστοριάς.

Ο Ηλίας Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καστοριά και ξεκίνησε τα πρώτα μπασκετικά του χρόνια στον Α.Σ. Καστοριάς.

Στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Δυτ. Μακεδονίας ξεδίπλωσε το ταλέντο του, συμμετέχοντας, αν και μικρότερος σε ηλικία, σε μεγαλύτερες κατηγορίες και στα final4 της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Την σεζόν 2019-2020, παρότι αγωνιζόταν στην παιδική ομάδα, συμμετείχε και στην ανδρική ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς, η οποία πέτυχε την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Τις σεζόν 2020-2021 & 2021-2022 συμμετείχε στην εφηβική και στην ανδρική ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Φέτος επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΚΑΣΔΥΜ, ενώ με την ανδρική ομάδα πέτυχε 152 πόντους, με 32 τρίποντα και συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στο δύσκολο πρωτάθλημα του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η διοίκηση της ΧΑΝΘ ευχαριστεί τον Α.Σ. Καστοριάς και τον Πρόεδρό του Αναστάσιο Λαγγιώτη για την παραχώρηση του αθλητή, καλωσορίζει τον Ηλία στην μεγάλη οικογένεια του μπάσκετ της ΧΑΝΘ και του εύχεται υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας».

Tags:
ΧΑΝΘ