Δύο “παλιοί” και δύο “νέοι” συνθέτουν το προπονητικό επιτελείο της ΧΑΝΘ για τη σεζόν 2022-23. Ο Νίκος Σερέτης είναι ο νέος υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ. Ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος παρέμεινε ο πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας, όπου θα έχει άμεσο συνεργάτη τον Βασίλη Μωυσιάδη, που ήταν την προηγούμενη χρονιά υπεύθυνος των παμπαίδων. Τέλος, γυμναστής της ομάδας παραμένει ο Νίκος Κουτσομήτρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τέσσερις εξαιρετικοί προπονητές, συνδυάζοντας αφενός μεγάλη πείρα και υπομονή και αφετέρου νεανικό ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη της Διοίκησης, αναλαμβάνουν τα ηνία της ιστορικής ομάδας της ΧΑΝΘ.

Ο Νίκος Σερέτης, Υπεύθυνος του Τμήματος Μπάσκετ, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με Ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο ΑΠΘ με τίτλο «Σχολική Φυσική Αγωγή», υπεύθυνος Ακαδημιών της ΧΑΝΘ από το 2009 μέχρι σήμερα, προπονητής όλων των αναπτυξιακών τμημάτων της ΧΑΝΘ, προπονητής φέτος της γυναικείας ομάδας της ΧΑΝΘ που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της ΕΚΑΣΘ και ανέβηκε στην Α2 Εθνική και το τελευταίο εξάμηνο Περιφερειακός Προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος, Προπονητής του Τμήματος Μπάσκετ, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με Ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο ΔΠΘ με κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης», με Διακρίσεις και Πανελλήνιους Τίτλους ως Προπονητής : 3η θέση Κύπελλο Ελλάδας με το Γυναικείο της SIEMENS (2007), 3η θέση Πανελλήνιο Νεανίδων με την SIEMENS (2008), Πρωταθλητής Ελλάδας με το Εφηβικό του Μαντουλίδη (2010), Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης με τα Αγόρια του Λυκείου Μαντουλίδη (2011, 2012 και 2016), 3η και 1η Πανελλήνια Νίκη με τα Αγόρια του Λυκείου Μαντουλίδη (2012 και 2016 αντίστοιχα), Άνοδος στη Γ΄ Εθνική με το ανδρικό του ΒΑΟ (2012), Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης και 4η Πανελλήνια θέση με το Παιδικό του Μαντουλίδη (2012), 3η θέση στη Γ΄ Εθνική με την Α.Ε. Κομοτηνής (2017), Πρωταθλητής και Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Λεύκιππο Ξάνθης και άνοδος στη Γ΄ Εθνική (2018), Άνοδος στη Β΄ ΕΚΑΣΘ με την HOOP (2019), 2η θέση στο Final4 Παίδων της ΕΚΑΣΘ με τη ΧΑΝΘ (2020), 2η και 4η θέση στο Final4 Εφήβων της ΕΚΑΣΘ με τη ΧΑΝΘ (2021 και 2022).

Ο Βασίλης Μωυσιάδης, Προπονητής του Τμήματος Μπάσκετ, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με Ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο ΔΠΘ στο «ΠΜΣ Ανθρώπινη Απόδοση» με κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης», εργάστηκε στην Ακαδημία μπάσκετ της ΜΕΝΤ (2010-2012 και 2017-2018) και στις Ακαδημίες και τα αναπτυξιακά τμήματα της ΧΑΝΘ από το 2018 ως σήμερα. Διδάσκει Προπονητική της Καλαθοσφαίρισης στο ΙΕΚ Δέλτα.

Ο Νίκος Κουτσομήτρος, Γυμναστής του Τμήματος Μπάσκετ, Πτυχιούχος της National Sports Akademy “Vasil Levski” και Πτυχιούχος Personal και Group Training της Σχολής MP Balatsinos, εργάζεται ως personal trainer στον ιδιωτικό τομέα και είναι υπεύθυνος εκγύμνασης και ενδυνάμωσης των αθλητών όλων των Τμημάτων Μπάσκετ της ΧΑΝΘ από το 2020 ως σήμερα.

Με τις ευχές και τη στήριξη όλων των μελών της μεγάλης αθλητικής και μπασκετικής οικογένειας της ΧΑΝΘ.

ΧΑΝΘ Τρόπος ζωής, για μια ζωή».