Σε δύσκολη βαθμολογική θέση βρίσκεται ο Πιερικός Αρχέλαος, με την ομάδα της Κατερινής να έχει μόλις 2 νίκες σε 8 παιχνίδια, μετά την εκτός έδρας ήττα της στην Θεσσαλονίκη από την Γέφυρα με 74-64.

Ο προπονητής του Πιερικού, Στέλιος Χατζηιωάννου στις δηλώσεις του μίλησε για το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο, ενώ χαρακτήρισε τελικό το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αίαντα Ευόσμου:

«Αρχικά, συγχαρητήρια στην ομάδα της Γέφυρας και στο προπονητικό τιμ για τη νίκη τους και την μέχρι τώρα πορεία τους. Εμείς ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Στην επίθεση είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές επιλογές. Τα γρήγορα φάουλ του Χανέλλι, σε συνδυασμό με την απουσία της τελευταίας στιγμής, του Τσιρογιάννη, μας δημιούργησαν πρόβλημα στην περιφέρεια. Χάσαμε τη λειτουργικότητα μας στην επίθεση και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει εύκολα καλάθια ύστερα από δικά μας λάθη. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού αφού χάσαμε την επαφή με το σκορ και η πίεση μεταφέρθηκε σε εμάς. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Εύοσμο που για εμάς έχει χαρακτήρα τελικού».