O Πιερικός Αρχέλαος πέτυχε την δεύτερη του νίκη στον όμιλο του Βορρά της Β’ Εθνικής, επικρατώντας με 73-64 της Καστοριάς στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τόσο ο προπονητής του ΠιερικούΣτέλιος Χατζηιωάννου, όσο και ο παίκτης του, Χρήστος Γκογκίδης, μίλησαν στην ιστοσελίδα olympiobima.gr για την ψυχολογική τόνωση που θα φέρει στην ομάδα η νίκη απέναντι στην Καστοριά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

“Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, καθώς ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες η ομάδα ενώ δούλευε πολύ καλά στις προπονήσεις άρχισε να αντιμετωπίζει ένα θέμα αυτοπεποίθησης. Η νίκη αυτή θα μας δώσει ηρεμία και χρόνο ώστε να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Είχαμε εξ αρχής δύσκολο πρόγραμμα, καθώς και η Καστοριά, αλλά και η Λάρισα, το Στρατώνι και το Άργος Ορεστικό είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι. Εμείς δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, επειδή κάποιοι αθλητές άργησαν να ενσωματωθούν, ενώ χρειαζόμασταν χρόνο ώστε να εντάξουμε στην ομάδα τα νέα παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και βοήθησε πάρα πολύ, ιδιαίτερα σε αυτό το παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά”.

Από πλευράς παικτών, ο Χρήστος Γκογκίδης συμπλήρωσε: «Λόγω του δύσκολου προγράμματος ήταν μια do or die νίκη, έπρεπε να πάρουμε αυτή τη νίκη, καθώς έχουμε ήδη μία εντός έδρας ήττα και δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Κάποια σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά, καθώς η ομάδα στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε παιδιά της Κατερίνης, αλλά ο στόχος δεν είναι απλώς η παραμονή, αλλά να διεκδικήσουμε μια καλή θέση και να αναδειχθούν και πολλά δικά μας παιδιά».