Μια ιστορική ημέρα ξημέρωσε για τον Πανερυθραϊκό, ο οποίος σήμερα (19/4 – 20:30) θα αντιμετωπίσει στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» στο Μαρούσι το Περιστέρι, στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ, θέλοντας να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Ο προπονητής του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Χουχουλής, ο οποίος έχει κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο δυο φορές ως head coach του Δούκα (1996,2000) μίλησε στο basketblog.gr για τον μεγάλο τελικό, λέγοντας ότι περιμένει μια γιορτή του μπάσκετ, και πως εκτός απο την συμμετοχή της στην Α1, η ομάδα του θα έχει πετύχει όλους τους στόχους της στα χρόνια της παρουσίας του στο τιμόνι της: 

«Πηγαίνουμε σε μια γιορτή του ερασιτεχνικού μπάσκετ, ώστε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, και είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία μας σε αυτό τον θεσμό. Ήταν κάτι το οποίο δεν είχαμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, να παίξουμε σε ένα τελικό, και να διεκδικήσουμε το ποσοστό που μας αναλογεί στην κατάκτηση του τίτλου, και να χαρούμε την διαδικασία. Έτσι, ουσιαστικά ενώ τα έχουμε κάνει όλα, εκτός από το να είμαστε στην Α1, θα πάιξουμε και σε ένα τελικό της ΕΣΚΑ, και αν τον πάρουμε θα είναι ακόμα καλύτερα. Φυσικά δεν είναι αυτό που θα αλλάξει την ιστορία μας, αλλά και μόνο η παρουσία του Περιστερίου δίνει άλλη αξία στον συγκεκριμένο τελικό που ξεφεύγει από τα χαρακτηριστικά της ΕΣΚΑ. Θεωρώ ότι και η δική μας παρουσία είναι σημαντική, καθώς μετά από 15 χρόνια έχουμε και εμείς την δική μας ιστορία, και αυτός ο τελικός είναι ακόμα ένα σταθμός στην ιστορία που δημιουργεί ο σύλλογος. Προσωπικά για μένα είναι η 4η μου παρουσία σε τελικό, με τις άλλες τρεις να είναι με τον Δούκα».

Για τον Πανερυθραϊκό δεν θα αγωνιστεί ο Νίκος  Γεωργοπαπαδάκος ο οποίος υποφέρει από διάστρεμμα, και έτσι αποφεύγεται και η σύγκρουση των αδελφών Γεωγοπαπαδάκου, καθώς ο Σάκης θα αγωνιστεί κανονικά με το Περιστέρι. Απών θα είναι και ο στρατευμένος Γιώργος Γεωργίου, ενώ αναμένεται πολύς κόσμος στο κλειστό του Αμαρουσίου. Όπως ενημέρωσε ο σύλλογος της Νέας Ερυθραίας η  είσοδος των φιλάθλων της θα γίνει από την μεριά του γηπέδου που βρίσκεται στην Λ. Κηφισιάς.