Ικανοποίηση επικρατεί στην Καλλιθέα για τη νίκη επί του Ηρακλείου την περασμένη Κυριακή (7/11), με την οποία ο Ίκαρος έφτασε τις τρεις και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Πλέον, η ομάδα των Δημήτρη Λιόγα και Άκη Παπαδάκη καλείται να αγωνιστεί στο «Σαλούν», απέναντι στον πολύ δυνατό Παπάγου, ζητώντας μια υπέρβαση, και μια εκτός έδρας νίκη, η οποία είναι ικανή να αλλάξει την πορεία της.

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, πολύ δύσκολη ως εξαιρετική αμφίβολη είναι η παρουσία του Άλεξ Βουγιούκα ο οποίος υποφέρει από βαρύ διάστρεμμα και δεν αγωνίστηκε ούτε απέναντι στο Ηράκλειο. Ο 25χρονος σέντερ προσφέρει στον Ίκαρο 13,1 πόντους κατά μέσο όρο, καθώς αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας. Αντίθετα, ελαφρύ τρέξιμο θα αρχίσει ο 17χρονος φόργουορντ, Θανάσης Ντουζίδης, ο οποίος επίσης έλειψε από το παιχνίδι με τους Κρητικούς.

Αντίθετα, μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί για την εμφάνιση του έμπειρου Θανάση Ζαφείρη, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στην ομάδα της Καλλιθέας, καθώς οι 20 πόντοι του και τα τέσσερα τρίποντα στο παιχνίδι με το Ηράκλειο ήταν καθοριστικά. Έτσι, το συγκρότημα της Καλλιθέας, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος στην αναμέτρηση με τον Παπάγου, έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.