Η εκτός έδρας νίκη επί του Έσπερου ΑΟΠΑ έδωσε στους παίκτες του Πανερυθραϊκού αυτό που αναζητούσαν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Ένα “διπλό” που θα τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται προκειμένου να μπουν από νωρίς σε ρυθμούς… εύκολης παραμονής. Οι “κόκκινοι” πήραν αυτό που ήθελαν από το παιχνίδι με τους Πατρινούς, αλλά ο Δημήτρης Χουχουλής δεν δείχνει να αποπροσανατολίζεται καθώς γνωρίζει πως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι μεγάλοι.

“Δείξαμε χαρακτήρα σε αυτό το παιχνίδι καταφέρνοντας να πάρουμε ένα σπουδαίο “διπλό”. Είμαστε, άλλωστε, μία ομάδα που την τελευταία δεκαετία γνωρίζει όσο λίγες τα μυστικά της Β’ Εθνικής και της Α2 κατηγορίας. Έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας και έχουμε δοκιμαστεί στο χρόνο“, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή των “κόκκινων”, ο οποίος συνέχισε πλέκοντας το εγκώμιο του Έσπερου ΑΟΠΑ:

“Είναι μια ομάδα που έχει μπασκετική παιδεία και παίκτες που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στο παρκέ. Με την προσθήκη του Κατιάκου, που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, και του Σταμόπουλου έγιναν ακόμα πιο δυνατοί. Δύσκολα θα περάσει κάποια άλλη ομάδα από την έδρα του Έσπερου στη συνέχεια του πρωταθλήματος“.

Αλλάζουν οι στόχοι του Πανερυθραϊκού μετά από την εκτός έδρας επιτυχία; Ο κόουτς Δημήτρης Χουχουλής ήταν κατηγορηματικός: “Βασιζόμαστε στην ομαδική προσπάθεια και πειθαρχία. Δεν διαθέτουμε κάποιον σούπερ σταρ, αλλά παιδιά που ξέρει ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Έχουμε ξεκάθαρους ρόλους και αυτό μας βοηθά σημαντικά.

Πιστεύω πως στην διάρκεια του πρωταθλήματος θα αποτελέσουμε μία ομάδα που θα μπορεί κάθε ουδέτερος να την παρακολουθήσει με ευχαρίστηση. Αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε αυτό, τότε θα έχουμε πετύχει πολλά. Πρέπει, όμως, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε καλή αγωνιστική εικόνα. Μα πάνω απ όλα, να ευχαριστηθούν το μπάσκετ τόσο όσοι βρίσκονται εντός παρκέ, αλλά και αυτοί που συμβάλλουν στην ομάδα έξω από τις γραμμές του γηπέδου”.

Και κατέληξε: “Όπως είπα και στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, για εμάς κάθε επόμενο παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από αυτό που πέρασε αφού οι απαιτήσεις θα ανεβαίνουν“.