Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι αρχικά στη Γ’ Εθνική και, εν συνεχεία, στη Β’ (μετά την αποχώρηση του Πανελληνίου) ολοκληρώθηκε με τον πλέον… αναπάντεχο τρόπο για το Ψυχικό. Οι “κυανοκίτρινοι” ξεκίνησαν δειλά δειλά τη φετινή σεζόν στοχεύοντας στην εξασφάλιση της παραμονής αφού δεν ήξεραν να βαδίζουν στα μονοπάτια της τρίτης τη τάξει κατηγορίας της χώρας.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, απέδειξαν πως μπορούν να κοιτάξουν ψηλά. Το πόσο ψηλά δεν το ήξεραν ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του Γιώργου Ρεμεντέλα μέχρι το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου οπότε και ήρθε η πιο ιστορική νίκη στη μικρή ιστορία του συλλόγου μετά το 88-87 επί της ΑΕΚ στην παράταση.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, στα βόρεια προάστια σιγοψιθύριζαν πως μπορούν να “χτυπήσουν” τη δεύτερη θέση, αλλά δεδομένο είναι πως κανείς δεν πίστευε ότι στο τέλος της διαδρομής στο κλειστό του Ψυχικού θα πανηγυρίζεται η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Να που, όμως, το… όνειρο θερινής νυκτός πήρε σάρκα και οστά. Το Ψυχικό ζει μοναδικές στιγμές τις τελευταίες ώρες με το… νέκταρ του θριάμβου να έχει μεθύσει άπαντες.

Κι επειδή το φετινό ταξίδι είναι γεμάτο ξεχωριστές εικόνες, ο ασίσταντ κόουτς των “κυανοκίτρινων”, Σπύρος Σαμόλης, δημιούργησε ένα βίντεο – αφιέρωμα στη φετινή περιπέτεια που βρήκε το Ψυχικό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου της Β’ Εθνικής και την απευθείας άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Σειρά, πλέον, έχουν… τα μπουζούκια