Η ώρα της δράσης έφτασε για τις ομάδες του ομίλου Νότου της Β’ Εθνικής, οι οποίες ρίχνονται στη μάχη αύριο (μοναδική εξαίρεση ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου που έχει ρεπό). Σε μια κατηγορία όπου τα ντέρμπι θα αποτελέσουν… ρουτίνα, η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους φίλους του μπάσκετ.

Φυσικά, η δοκιμασία της ΑΕΚ στην έδρα του Έσπερου ΑΟΠΑ ξεχωρίζει από το αυριανό πρόγραμμα. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ξεκινά την προσπάθειά της για την άμεση επιστροφή στην Α2 κατηγορία από την αχαϊκή πρωτεύουσα, εκεί όπου αναμένεται να συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τους νεοφώτιστους του Μάκη Γιατρά.

Παιχνίδι που φέρνει πολλές αναμνήσεις είναι αυτό ανάμεσα σε Ένωση Ιλίου και Χαλκίδα. Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους και πέρσι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά όντας, πλέον, ανανεωμένες διαφέρουν αρκετά σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική σεζόν που τις βρήκε να πανηγυρίζουν την άνοδό τους στη Β’ Εθνική.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Δούκας – Αμύντας Δάφνης και Χολαργός – Νήαρ Ηστ. Οι “μπλε” του Γιάννη Γιαννόπουλου θέλουν να εκμεταλλευτούν τη θετική αύρα που έχει “πλημμυρίσει” το “Δαϊς” μετά την απόκτηση του Γιάννη Γιαννούλη και να ρίξουν στο καναβάτσο την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, ενώ ο Χολαργός στα πρώτα του βήματα στη Β’ Εθνική καλείται να… περπατήσει απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και εμπειρία από τα παρκέ της κατηγορίας, όπως είναι η Νήαρ Ηστ.

Το πρόγραμμα:
Π. Αλεξιώτισσας (17:00) Έσπερος ΑΟΠΑ – ΑΕΚ (Κοτσιμπός – Μπλέτσας)
Β’ Κλ. Ιλίου (17:00) Ένωση Ιλίου – Χαλκίδα (Κοντίλης – Λογοθέτης)
Δούκα (17:00) Δούκας – Αμύντας Δάφνης (Ντάβαρης – Διμπινούδης)
Χολαργού (17:00) Χολαργός – Νήαρ Ηστ (Αποστολίδης – Ραχιώτης)
Ψυχικού (17:00) Ψυχικό – Πανερυθραϊκός (Παπαθανασίου – Ζακεστίδης)
Στρέφη (17:00) Αετός – Πέραμα (Παπαγιαννόπουλος – Πολυχρόνης)