To 1o τουρνουά στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου στο οποίο θα λάβουν μέρος ο ΓΣ Αμαρουσίου, η ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου, ο ΑΣ Πανερυθραϊκός και ο ΑΣΕ Δούκας.Το πολύ ενδιαφέρον τουρνουά θα λάβει τόπο στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Δημ. Ασημακοπούλου) το τριήμερο 27 με 29/9 και ως συμβολική τιμή εισόδου έχει ορισθεί η τιμή των 2,5 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο διετέλεσε επίσης διευθυντής ο Δημήτρης Ραχωβίτσας. Τη διοργάνωση του Δήμου Αμαρουσίου στηρίζει η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

Αναλυτικά:

1ο Τουρνουά Μπάσκετ “Δημήτρης Ραχωβίτσας”

Ο Δημήτρης Ραχωβίτσας δεν ήταν απλά ένας περαστικός από την ζωή. Άνθρωπος δραστήριος και με διάθεση προσφοράς. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρός σαν αθλητής ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην προπονητική και εν συνεχεία ως παράγοντας. Μεγάλη του αγάπη και ομάδα τους είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής και παράγοντας ο Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου. Πολλά παιδιά τα παρέσυρε με το ζήλο του και τα έκανε να αφήσουν τα παγκάκια στις πλατείες και να καθίσουν στους πάγκους των γηπέδων. Κάποιοι από αυτούς παραμένουν στον χώρο είτε σαν προπονητές, είτε σαν παράγοντες ή ακόμα και σαν φίλαθλοι. Τα τελευταία 14 χρόνια έδινε παράλληλα και έναν άλλο αγώνα. Τον αγώνα της ζωής με αντίπαλο ισχυρό αλλά όχι ανίκητο. Ακούραστος περπατούσε στους δρόμους του Αμαρουσίου δίνοντας πάντα κουράγιο σε καρκινοπαθείς που συναντούσε. Τελικά ο Δημήτρης έληξε τον αγώνα νικητής πλέον τον περασμένο Γενάρη του 2013.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ύστερα από προτροπή του Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ενέκρινε την διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη του φίλου μας Δημήτρη Ραχωβίτσα. Οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά θέλαμε να έχουν άμεση σχέση με τον αγαπητό εκλιπόντα και για τον λόγο αυτό πέραν της Νίκης Αμαρουσίου της οποίας ήταν μέλος, επελέγησαν ο ΓΣ Αμαρουσίου του οποίου ήταν επίσης μέλος , ο ΑΣΕ Δούκα που διετέλεσε Γενικός αρχηγός του τμήματος μπάσκετ από το 1992 έως το 2000 και ο Πανερυθραϊκός Α.Σ του οποίου ήταν και εκεί Γενικός Αρχηγός από το 2003 έως το 2009. Έτσι για πρώτη φορά σε ένα τουρνουά θα βρεθούν μαζί οι τρείς ομάδες της πόλης μας που συμμετέχουν σε εθνική κατηγορία.

Ο Δημήτρης ήταν επίσης για πάρα πολλά χρόνια μέλος στα Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής από το 1988 και μάλιστα διεθνής.

Θέλοντας λοιπόν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, όπως έκανε ο Δημήτρης, τα έσοδα που θα μαζευτούν από το Τουρνουά θα διατεθούν στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Ίδρυμα στο οποίο είχε διατελέσει διευθυντής.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 27/09/2013

18:00   Δούκας – Πανερυθραϊκός

20:00   Νίκη Αμαρουσίου – ΓΣ Αμαρουσίου

Κυριακή 29/09/2013

18:00   Μικρός Τελικός

20:00   Μεγάλος Τελικός

Απονομές