Σε μια ομάδα όπου η τριάδα των Δημήτρη Καλαμπάκα, Σωτήρη Κατσαμούρη και Φιλίππου Μητρόπουλου έχει αναλάβει το εκτελεστικό σκέλος πηγαίνοντάς τα μάλιστα εξαιρετικά σε αυτήν της την αποστολή με 322 κοινούς πόντους μέχρι στιγμής στα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής δεν υπάρχει πολύς χώρος για τους υπόλοιπους να λάμψουν επιθετικά. Ωστόσο, μονάδες του Λεύκιππου Ξάνθης όπως ο Αλή Μπουτσακτσή κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα στο παρκέ και βοηθούν το σύνολό τους να χτίσει το δικό του σερί μετά το αναποτελεσματικό ξεκίνημα στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Ο άλλοτε παίκτης του γειτονικού Αρίωνα Ξάνθης στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΔΕΚΑ για την 9η αγωνιστική του φετινού μαραθωνίου τα έκανε όλα στο παρκέ της Θράκης έχοντας τρομερή συμβολή σε άλλη μια νίκη τον τελευταίο καιρό για την ομάδα του.

Στα της επίθεσης λοιπόν, όπως κατέγραψε το basketblog.gr με τη βοήθεια της ζωντανής μετάδοσης από το κανάλι των γηπεδούχων στο YouTube, σε ένα ματς όπου η αρμάδα του κόουτς Ζαφειρούδη πέτυχε 64 πόντους, ο Μπουτσακτσή σκόραρε 12 με 8 σουτ -7 εκ των οποίων ήταν υψηλής ευστοχίας κοντά στην ρακέτα-, ενώ την ίδια στιγμή γέννησε άλλους 10 πόντους με τις 4 ασίστ του και ακόμα 2 έπειτα από screen. Αν δίπλα σε αυτούς τους 24 πόντους που έφτιαξε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (το 38% των συνολικών πόντων της ομάδας του δηλαδή) βάλει κανείς τα 3 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε αλλά και τις δύο Potential ασίστ τότε γίνεται αντιληπτό πως η εμφάνισή του ήταν γεμάτη σε αυτό το μισό του παρκέ από κάθε άποψη.

Ο Μπουτσακτσή φυσικά δεν υστερεί ούτε στο άλλο κομμάτι του γήπεδο, εκεί όπου ξεχωρίζει μάλιστα ως ένας από τους καλύτερους rim protectors των εθνικών κατηγοριών. Χθες κόντρα στην ακαδημία του Ευόσμου έδωσε άλλη μια παράσταση καθώς εκτός από τα 6 αμυντικά ριμπάουντ έδινε την αίσθηση πως βρισκόταν παντού στο γήπεδο κλέβοντας 3 μπάλες, μοιράζοντας 3 τάπες και φυσικά δυσκολεύοντας το 71% των συνολικών σουτ που έγιναν απέναντί του (τα 10 από τα 14 σουτ δηλαδή).

Αναλυτικά η παρουσία του κόντρα στη ΔΕΚΑ:

Πόντοι: 12
Ρακέτα: 6-7
Jump shots: 0-1
Βολές: –

Αμυντικά Ριμπάουντ: 6
Επιθετικά ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 4 (10 πόντοι)
Screen ασίστ: 1 (2 πόντοι)
Potential ασίστ: 2 (5 πόντοι)

Μπλοκ: 3
Κλεψίματα/Deflections: 3
Contested shots: 10/14