H AEK δεν τα πήγε καλά με την Ένωση Ιλίου και την “πλήρωσε” ο Έσπερος Πάτρας. Ο Μιχάλης Πολυτάρχου είχε δεσμευθεί στις αρχές της εβδομάδας, ότι η ομάδα του πρέπει να αποδεικνύει στο παρκέ ότι είναι το φαβορί και δικαιώθηκε.

Η ΑΕΚ διασκέδασε τις εντυπώσεις από την κάκιστη εμφάνιση με την Ένωση Ιλίου και ξέσπασε στην ομάδα του Μάκη Γιατρά, ο οποίος έριξε νωρίς “λευκή πετσέτα”, δίνοντας ευκαιρίες στους πάντες και ορθώς έπραξε. Ευκαιρίες έδωσε όμως και ο Βαγγέλης Ζιάγκος που μάλλον έμεινε απολύτως ικανοποιημένος από τα νιάτα της ομάδας του.

Ο Γιάννης Βαβάτσικος για παράδειγμα αποθεώθηκε (και δικαιολογημένα) από τους τυχερούς οπαδούς της ΑΕΚ που βρέθηκαν στην Ζωφριά. Και όχι μόνο για το (all star game) κάρφωμα, που λίγο έλειψε να γκρεμίσει το ταμπλό στο 38′, με το οποίο καταγράφηκε το 99-58. Ο Βαβάτσικος έκανε τους λιγοστούς οπαδούς της ομάδας του να ξεχάσουν για λίγο τα κατορθώματα του… Πετρόπουλου στο ποδόσφαιρο, αφού ο νέος ηγέτης της ομάδας του Λίνεν αποτέλεσε απ’ άκρου εις άκρον στο γήπεδο “θέμα συζήτησης”. Ο Βαβάτσικος πρέπει και να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό του όμως.

Ο Στούκας πέτυχε το 101-58 και επίσης αποθεώθηκε. Ο Καπετζόγλου εξαιτίας μίας τροφικής δηλητηρίασης δεν αγωνίστηκε, αλλά έδωσε διαπιστευτήρια στο “κακό” ματς με Ίλιον κι αυτό συνιστά διπλή επιτυχία για τον ίδιο. Ο Τζόλος αγωνίστηκε σήμερα… βασικός (ως προς τον χρόνο συμμετοχής), αλλά προ πολλού δεν θεωρείται “παγκίτης”.

Ο Τσαπρούνης είναι τραυματίας, έχει μείνει πίσω, αλλά ο Ζιάγκος τον ανακάλυψε στου Ρέντη, και υποχρεούται εκ των συνθηκών να βρει τρόπο για να βηματίσει ξανά ο νεαρός σέντερ. Ο δρόμος της ΑΕΚ βεβαίως προς την Α2 μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι. Ειδικά από την στιγμή, που για άλλη μία Κυριακή τα μαντάτα από το στρατόπεδο του πρωτοπόρου Ψυχικού δεν ήταν ευχάριστα…