Έντονα είναι τα παράπονα από την ομάδα των Χανίων για την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κόντρα στον ΌΦΗ, από τον οποίο ηττήθηκε με 77-82 εντός έδρας.

 

Η ανακοίνωση:

Η διοίκηση του ΑΟΚ Χανιά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να στηλιτεύσει τη διαιτησία του πρόσφατου (9/10/22) αγώνα με τον ΟΦΗ.
Δεν ήταν ένα ή δυο ενδεχομένως λάθος σφυρίγματα αλλά δυστυχώς διαδοχικές αποφάσεις οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Συγκεκριμένα 15″ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, θεατρινίστικη βουτιά μετατράπηκε σε φάουλ 2 βολών και αποβολή του καλύτερου μας παίκτη και μάλιστα από τον διαιτητή που δεν είναι αρμόδιος για τον έλεγχο της περιοχής. Στην παράταση όπου οδηγήθηκε η ομάδα μας με το “έτσι θέλω”, σφυρίγματα, όπως π.χ. το καλάθι και φάουλ που μετατράπηκε σε επιθετικό φάουλ κλπ, της στέρησαν τη διεκδίκηση της νίκης επί ίσοις όροις.
Όσοι παρακολουθούν ή έχουν παίξει έστω και λίγο μπάσκετ αλλά πολύ περισσότερο οι αρμόδιοι μπορούν εύκολα να βγάλουν συμπεράσματα (και αποφάσεις), τα βίντεο είναι στη διάθεσή τους.
Ο σεβασμός στην προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών και προπονητών που είναι πάντα το αιτούμενο, στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήγε περίπατο.
ΥΓ. 1: Είναι η πρώτη ανακοίνωση για τη διαιτησία στην ιστορία της ομάδας μας.

ΥΓ. 2: Συγχαρητήρια στον κ. Παναγιώτη Λεβεντάκο του συνδέσμου Αττικής για τη διαιτησία του“.