Μετά από σωρεία ετών στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, ο Γιάννης Γκαβασιάδης πήρε την απόφαση να κατέβει μια κατηγορία και να φορέσει την επόμενη σεζόν τα χρώματα του Εθνικού -όπως έγινε γνωστό από την ίδια την ομάδα του Πειραιά το απόγευμα της Παρασκευής (12/8).

Ο Γκαβασιάδης πέρασε την περασμένη αγωνιστική περίοδο σε Κόροιβο Αμαλιάδας και Πανερυθραϊκό μετρώντας 3 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά 11 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Γκαβασιάδη. Η διοίκηση του τμήματος στην προσπάθεια, που κάνει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα, προχώρησε στη μεταγραφή του 28χρονου καλαθοσφαιριστή, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

 

Ο Γιάννης Γκαβασιάδης διαθέτει πλούσια εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες, ενώ έχει αγωνιστεί και στα «σαλόνια» της Basket League. Ο Γιάννης ξεκίνησε το μπάσκετ στην Τερψιθέα Γλυφάδας (2002-2010), ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ΑΟΝΑ (2010-2015) και ΕΦΑΟΖ (2015-2018). Ο Έλληνας ψηλός στη συνέχεια αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ με τη φανέλα του Λαυρίου.

Το καλοκαίρι του 2019 επέστρεψε στην Α2, όπου αγωνίστηκε στο Ψυχικό. Την επόμενη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Παγκρατίου και πάλι στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ πέρσι ξεκίνησε τη σεζόν στον Κόροιβο Αμαλιάδας (Α2) και την ολοκλήρωσε στον Πανερυθραϊκό (Α2)”.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκαβασιάδης: 

«Είμαι ευγνώμων και γεμάτος αισιοδοξία, που βρίσκομαι στην ιστορική ομάδα του Εθνικού. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας, που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και σεβασμό και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί τους.

Θα δώσω το 100% μου, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της τη νέα σεζόν. Εύχομαι μια καλή μπασκετική σεζόν και υγεία σε όλους».