Η αλήθεια είναι πως το φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής μας έχει συνηθίσει ήδη από το πρώτο του τέταρτο σε πολλές οικογενειακές… μάχες, με εκείνη μεταξύ των Παπασάβογλου να είναι και η πιο πρόσφατη χρονικά -με τους Αριστείδη και Αναγνώστη να τίθενται αντιμέτωποι στο πρόσφατο ντέρμπι των αήττητων Μακεδονικού και Μαχητών Πεύκων. 

Μπορεί η έκβαση της αναμέτρησης, η οποία βρήκε τους γηπεδούχους νικητές έπειτα από ένα ισχυρό ντέρμπι στο δεύτερο ημίχρονο όταν και η αρμάδα από τη Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να επιστρέψει από το -18 της δεύτερης περιόδου και να μειώσει σε απόσταση βολής, να παίζει τη δική της ξεχωριστή σημασία στα του 4ου ομίλου της λίγκας, αλλά η αλήθεια είναι πως για τα δύο αδέρφια η μεταξύ τους κόντρα ήταν φυσικά ακόμα ένα στοιχείο που κρατούν γερά στα χέρια και το μυαλό τους μετά και το πέρας της εν λόγω αναμέτρησης του περασμένου Σαββάτου (5/11).

Από τη μια μεριά, ο Αριστείδης Παπασάβογλου διένυσε το καλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι του με τους πράσινους από τη στιγμή που επέστρεψε στις τάξεις τους κατά το περασμένο καλοκαίρι, με τον νεαρό άσο (20 ετών, γκαρντ – φόργουορντ) να σημειώνει season high με 8 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα κόντρα στον αδερφό του και να αποτελεί μια από τις κορυφαίες μονάδες της ομάδας του στο συγκεκριμένο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής. Φέτος γενικότερα, προσπαθεί να καθιερωθεί με το πείσμα και το ταλέντο του σε μια από τις πλέον γεμάτες και έμπειρες φαρέτρες του 4ου ομίλου της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, στο πλαίσιο της οποίας γράφει προς το παρόν δύο πόντους κατά μέσο όσο.

Από την απέναντι όχθη, ο Αναγνώστης Παπασάβογλου, ακόμα και αν τελικά δεν κατάφερε να φύγει νικητής από αυτήν την πρώτη για φέτος μάχη κόντρα στο αίμα του, απολαμβάνει περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο συμμετοχής στο νεότερο σύνολο των Πεύκων, με τα χρώματα των οποίων μετράει κατά τη φετινή σεζόν 30 πόντους συνολικά αλλά και 6 κατά μέσο όρο. Όσον αφορά δε το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Μακεδονικό, μέτρησε 6 πόντους και ήταν ο πέμπτος τη τάξει σκόρερ των φιλοξενούμενων πίσω από τους Νώτη, Δάρατζη, Kιγμέτογλου και Xαρίτογλου.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως τα δύο αδέρφια Παπασάβογλου, ακόμα και αν πρέπει να τίθενται αντιμέτωποι κατά τη φετινή σεζόν όπου όπως όλα δείχνουν θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πολύτιμη άνοδο από τον Βορρά της Β Εθνικής στο επίπεδο της Elite League, έχουν υπάρξει σε δύο διαφορετικές συνθήκες στον κόσμο των εθνικών κατηγοριών και συμπαίκτες. Ουσιαστικά, τόσο στον Μακεδονικό και την ΔΕΚΑ όσο και μέχρι πέρυσι στους Μαχητές Πεύκων, οι Αριστείδης και Αναγνώστης Παπασάβογλου “ζούσαν” στα ίδια αποδυτήρια και δεν θα ήταν καθόλου απίθανο αν τους βλέπαμε κάτω από την ίδια αγωνιστική στέγη και στο μέλλον.