Αν υπάρχει μια ομάδα στη βόρεια Ελλάδα που έχει κάνει προσωπική της υπόθεση την ανάδειξη των νεανικών ταλέντων της χώρας με απώτερο σκοπό την εκτόξευσή τους στο ευρύτερο μπασκετικό ελληνικό γίγνεσθαι αυτή δεν είναι άλλη από την ΧΑΝΘ, με την ιστορική Αδελφότητα να πράττει με αυτό το σκεπτικό εδώ και σωρεία δεκαετιών ακόμα και αν τα αποτελέσματα ή οι καιροί ίσως να μην ήταν φιλικά προσκείμενα στο εν λόγω σχεδιασμό. 

Ωστόσο, μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες των Βαλκανίων, ιδρυθείσα το μακρινό 1919, δεν ήταν ποτέ πρόθυμη Ν αλλάξει τη στρατηγική της, με την περίπτωση του Νίκου Ζήση φυσικά να τη δικαιώνει απόλυτα στο απόλυτο φτερούγισμα του χρόνου. Και ευελπιστεί πως στο πρόσωπο του Νίκου Χιτικούδη θα κάνει και πάλι τα απανταχού βλέμματα να στραφούν πάνω της.

 

Η ΧΑΝΘ πιστεύοντας στις ικανότητες και στις δυνατότητες του Νίκου, θα του δώσει τις ευκαιρίες και τον μπασκετικό χρόνο που χρειάζεται, για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά.

Και είμαστε σίγουροι ότι ο Νίκος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά“.

 

Με αυτόν τον τρόπο είχε προαναγγείλει την ανανέωση της κοινής τους συνεργασίας το καλοκαίρι που μας πέρασε η γενική αρχή του οργανισμού της Θεσσαλονίκης. Και αν μη τι άλλο, δεν έχει παρεκκλίνει από τον αρχικό σχεδιασμό.

Ο νεαρός αθλητής (17 ετών, 2.03 μέτρα, φόργουορντ) ήδη με το… καλημέρα στη φετινή σεζόν έχει παρουσία σε πάρα πολλά παιχνίδια τόσο με τα νεότερα τμήματα του συλλόγου σε ΕΚΑΣΘ και Rising Stars όσο και με το ανδρικό τμήμα στο πάντοτε δύσκολο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Β Εθνικής, εκεί όπου δίνει τη δική του μάχη για την παραμονή.

Για την ακρίβεια, ο Χιτικούδης, μέλος επίσης των μικρότερων ηλικιακά εθνικών ομάδων της χώρας μας ακόμα και στο μοντέρνο 3on3, έχει εμφανιστεί (μόνο σε Β Εθνική και Rising Stars) ήδη σε 19 παιχνίδια έχοντας στο διάβα του ήδη μερικές συγκλονιστικές παρουσίες αφενός κόντρα σε παιδιά της ηλικίας του και αφετέρου στο δύσκολο ανδρικό επίπεδο της τρίτης τη τάξει εθνικής λίγκας.

Μπορεί φυσικά η στατιστική υπηρεσία των εθνικών κατηγοριών να είναι πολύ φτωχή για να μπορέσει να περιγράψει την τρομερή του ικανότητα και έφεση στο all around παιχνίδι (μετράει 24 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα στο Rising Stars, σύμφωνα με την ΕΟΚ), ακόμα και οι 160 πόντοι που μετράει σε 12 παρουσίες (13 πόντοι κατά μέσο όρο δηλαδή) μόνο αξίας αναφοράς επίδοση μπορεί να είναι -με τη ΧΑΝΘ να πιστεύει στο όνειρο και το ταλέντο του Χιτικούδη θέτοντας συνεχώς σε νέες δοκιμασίες.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο μέχρι και την 16η αγωνιστική στη Β Εθνική:

7 πόντοι | 1 τρίποντο με Σταυρούπολη

27 πόντοι | 1 τρίποντο με Ευκαρπία

10 πόντοι με Γέφυρα

17 πόντοι με ΑΟ Πολυγύρου

12 πόντοι με Πανσερραϊκό

11 πόντοι με Μαχητές Πεύκων

21 πόντοι με ΔΕΚΑ

9 πόντοι με Σταυρούπολη

8 πόντοι με Ευκαρπία

2 πόντοι με Λεύκιππο Ξάνθης

9 πόντοι με Μακεδονικό

20 πόντοι | 1 τρίποντο με Γέφυρα

 

Συνολικά: 160 πόντοι | 3 τρίποντα

Κατά μέσο όρο: 13 πόντοι

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο στο Rising Stars:

32 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες με Ολυμπιακό

31 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα με Παναθηναϊκό

17 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα με Rising Stars North

17 πόντοι, 13 ριμπάουντ με ΔΕΚΑ

24 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα με ΑΕΚ

26 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα με Άρη

18 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα με ΠΑΟΚ

 

Συνολικά: 165 πόντοι, 64 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 22 κλεψίματα

Κατά μέσο όρο: 24 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα