Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Μακεδονικού, ο Γιάννης Χατζούλης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο επίσημο site του συλλόγου.

 

Αναλυτικά…

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Μακεδονικού παρέθεσε ο Γιάννης Χατζούλης, που ανέλαβε τα ηνία του «πράσινου» πάγκου έχοντας στο πλάι του τον άμεσο συνεργάτη του για περισσότερα από δέκα χρόνια, Άλκη Μιχαηλίδη.

Η διοίκηση του Μακεδονικού έδωσε τα χέρια με τον coach Χατζούλη το προηγούμενο Σάββατο (22/07), ξεκινώντας ένα νέο «βιβλίο», με διαφορετικές σελίδες σε σχέση με την περυσινή σεζόν.

Μιλώντας στο makedonikos.gr, ο 64χρονος τεχνικός μίλησε για τη νέα πρόκληση, την συνεργασία και τη σχέση του με τον coach Μιχαηλίδη και τα μυστικά της επιτυχίας στην κατηγορία, στην Β Εθνική.

 

Θα θέλαμε καταρχάς τις πρώτες σκέψεις για την έναρξη της συνεργασίας με τον Μακεδονικό…

«Έρχομαι σε μια ομάδα που έχει γράψει μια ιστορία στο μπάσκετ και γενικά στα αθλήματα. Οπότε, αυτός ήταν ένας λόγος σημαντικός που με οδήγησε στην ανάληψη της ευθύνης για την διαχείριση αυτής της ομάδας. Σαφώς, ερχόμαστε (σ.σ. με τον συνεργάτη του, Άλκη Μιχαηλίδη) μετά από μια χρονιά που η ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία, αλλά επειδή πάντοτε στον αθλητισμό όλα κάνουν ένα κύκλο, καλούμαστε να διαχειριστούμε πλέον τη νέα χρονιά διαφορετικά, να φτιάξουμε ένα καινούριο μοντέλο, με αρκετά νέα παιδιά που θα πλαισιωθούν βέβαια από εμπειρότερους. Στόχος είναι να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα και, όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ, τότε θα μπορώ να πω και περισσότερα για το τι θα πετύχουμε».

 

Θα έχεις στο πλευρό σου, ξανά, τον Άλκη Μιχαηλίδη. Μπορείς να μας περιγράψεις την σχέση και την συνεργασία σας;

«Η σχέση αυτή είναι σχέση χρόνων, από το 2008. Έχουμε χτίσει μι σχέση πολύ μεγάλης εκτίμησης και εξαιρετικής χημείας και νομίζω ότι, όπου έχουμε δουλέψει, έχουμε καταφέρει τουλάχιστον να πετύχουμε τους στόχους της κάθε ομάδας. Νομίζω πως είναι το alter ego μου, ένας εξαιρετικός και άξιος συνεργάτης, έμπιστος και με πολλές γνώσεις».

 

Έχεις μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες, ακόμη και από την Α2. Τι χρειάζεται κατά τη γνώμη σου μια ομάδα για να αντέξει, να επιβιώσει στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής;

«Πρώτα πρώτα να πω δυο-τρία πράγματα για το καινούριο φορμάτ της Β Εθνικής. Πέρυσι είχαμε τέσσερις ομίλους και νομίζω ήταν πιο εύκολο. Τώρα, το ότι έγιναν τρεις, ανεβάζει αυτόματα το επίπεδο δυσκολίας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι στην Β Εθνική αυτό που κρίνει την παρουσία μιας ομάδας στην διάρκεια της σεζόν είναι το πόσο ανταγωνιστική θα έχει χτιστεί από την αρχή, αν θα βγάλει προβλήματα τραυματισμών – αλλά και άλλα προβλήματα. Όποιος καταφέρει να φτιάξει ένα ρόστερ που θα μπορεί να ξεπερνάει ακόμα και τα προβλήματα τραυματισμών, για να μπορεί να δουλεύει σωστά και απρόσκοπτα κατά την διάρκεια της σεζόν, αυτός θα πετύχει και τους στόχους του, είτε αυτοί αφορούν παραμονή είτε άνοδο σε ανώτερη κατηγορία. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και η διάρκεια στην απόδοση είναι αυτή που χαρακτηρίζει την επιτυχία. Νομίζω, όμως, ότι αν χρειάζεται κάτι η κατηγορία, είναι να πλαισιωθεί από νέα παιδιά. Θα αναβαθμίσει και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα αυτό. Νέα παιδιά δικαιούνται ευκαιριών, αρκεί να πλαισιώνονται από κάποιους εμπειρότερους που θα τους δείχνουν τον δρόμο»