Ο βίος του Christ Wamba μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν, με τον νεαρό να αναγκάζεται να εγκαταλείψει σε ηλικία μόλις 15 ετών την πατρίδα του, το Κονγκό, και διασχίζοντας το Αιγαίο να βρεθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο. 

Έχοντας όμως, το… μικρόβιο του μπάσκετ αλλά και τα κατάλληλα σωματικά προσόντα (2.01 μέτρα), ο Wamba κατάφερε να ξεφύγει από το κέντρο φιλοξενίας της Μόρια και -χάρις το… μάτι του Γιώργου Μπαλογιάννη του Αστέρα Σίδνου αλλά και του Athlenda- να καταφέρει να βρεθεί αφενός στον ιστορικό Άρη και αφετέρου σε αρκετές ομάδες των εθνικών κατηγοριών όπως η Φλώρινα και η Μύκονος.

Ωστόσο, το απόλυτο μομεντουμ του ο Wamba κατάφερε να το χτίσει στη Μαγνησία και τον Βόλο, εκεί όπου φέτος μεγαλουργεί με τα χρώματα του τοπικού Ολυμπιακού στον 3ο όμιλο της Β Εθνικής!

Ακόμα και αν η ομάδα του δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα έστω και ένα ματς στο δύσκολο γκρουπ της, οι κινήσεις με στόχο το μέλλον που έχουν λάβει χώρα στην ομάδα του Βόλου επί εποχής Μπουντούρη με την προώθηση πολλών νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα με εμπιστοσύνη και υπομονή έδωσαν την ευκαιρία στον Christ Wamba Bouassou Joachim Mossai Fiddle, όπως είναι το πλήρες όνομά του, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο έπακρο.

Για την ακρίβεια, ο νεαρός φόργουορντ – σέντερ είναι εξαιρετικός στο φετινό πρωτάθλημα και έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους “ψηλούς” της Β Εθνικής μετρώντας πάνω από 200 πόντους (210 πόντους για την ακρίβεια) σε 12 ματς!

Ειδικότερα δε εν έτει 2023, ο 24χρονος Κονγκολέζος είναι ασταμάτητος με μέσο όρο που… ζαλίζει καθότι αριθμεί 25 πόντους ανά βραδιά και μαζί με τον Χρήστο Νίκολη έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον αποτελεσματικά δίδυμα της λίγκας. Μάλιστα, αν εξαιρέσει κανείς το μέτριο για όσα θα ακολουθούσαν μέσα στους επόμενους μήνες ξεκίνημά του, μετράει στους επτά πιο πρόσφατους αγώνες του 22 πόντους κατά μέσο όρο μαζί φυσικά με πάρα πολλά “απλά” και “βασικά” πράγματα εντός του παρκέ.

Με ρεκόρ της τάξης των 12 ηττών σε ισάριθμα ματς, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ δύσκολο να σώσει τη σεζόν -ακόμα και αν με ακόμα επτά ματς στην κανονική διάρκεια της λίγκας αλλά και τα Playoffs είναι νωρίς για τέτοια λόγια. Ωστόσο, δίνοντας χρόνο και ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά όπως ο Wamba σίγουρα κερδίζει τόσο ο ίδιος αγωνιστικά και χρηματιστηριακά όσο και άπαντες.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο μέχρι και την 14η αγωνιστική:

27 πόντοι | 2 τρίποντα με Δόξα Λευκάδας

14 πόντοι με Φίλιππο Βέροιας

33 πόντοι | 1 τρίποντο με Εσπερο Λαμίας

18 πόντοι με Νίκη Βόλου

17 πόντοι με Αναγέννηση Καρδίτσας

24 πόντοι | 1 τρίποντο με Ναύαρχο Βότσης

18 πόντοι με Πρωτέα Γρεβενών

12 πόντοι με Βίκο Ιωαννίνων

5 πόντοι με Δόξα Λευκάδας

16 πόντοι με Φίλιππο Βέροιας

5 πόντοι με Εσπερο Λαμίας

 

  1. Συνολικά: 210 πόντοι | 4 τρίποντα
  2. Κατά μέσο όρο: 17.5 πόντοι