Όταν γίνεται λόγος για τον Δάνη Ελευθεριάδη και την επίδραση που έχει στις εκάστοτε ομάδες του εδώ και τόσα χρόνια στο ευρύτερο πεδίο των εθνικών κατηγοριών της χώρας μας, τα λόγια φυσικά περισσεύουν όπως άλλωστε και οι συστάσεις για έναν από τους πλέον πλήρεις σκόρερ του ελληνικού μπασκετικού γίγνεσθαι.

Ο 34χρονος φόργουορντ (1.98 ύψος) μάλιστα εκκίνησε τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής ακριβώς με τον τρόπο που είχε καταφέρει να κλείσει την περσινή χρονιά στο Βορρά της τρίτης τη τάξει εθνικής λίγκας -αποδεικνύοντας δηλαδή την τεράστια έφεσή του στο σκοράρισμα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Για την ακρίβεια, λίγους μόλις μήνες μετά και την επίσημη ανάδειξή του ως τον πρώτο σκόρερ της σεζόν 2022-2023 στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής με 437 πόντους στην περσινή κανονική διάρκεια (ο Φίλιππος Βέροιας δε συμμετείχε στην postseason) ο Ελευθεριάδης μπήκε με φορά και στη σεζόν 2023-2024 οδηγώντας την ομάδα της Ημαθίας στο πρώτο της ροζ φύλλο για φέτος κόντρα στον Πανσερραϊκό, μια ομάδα που όπως και εκείνη κοιτάζει προς τα πρώτα σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος φόργουορντ ήταν ασταμάτητος με 22 πόντους αλλά και τρία εύστοχα τρίποντα κόντρα στον σύλλογο των Σερρών όντας ο κύριος υπεύθυνος για το 35% των συνολικών πόντων των γηπεδούχων σε ένα ματς όπου εκείνοι σκόραραν 68 πόντους και είχαν έντονη ανάγκη το… μαγικό ραβδάκι του σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Ελευθεριάδης δε ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα αλλά και ο πρώτος μπόμπερ όντας την ίδια στιγμή υπεύθυνος για το 43% των εύστοχων τριπόντων του Φιλίππου.