Στον σημερινό αθλητισμό για την αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών, η πλειονότητα των ομάδων, σε όλο τον κόσμο, αναζητούν διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να ενισχύσουν τις πιθανότητες να επιτευχθούν οι στόχοι του εκάστοτε συλλόγου. Οι ιθύνοντες του Εσπέρου Καλλιθέας ( Β’ Εθνική – 2ος όμιλος) ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασία με τον αθλητικό ψυχολόγο κ. Γιάννη Ζαρώτη.

 

Η ανακοίνωση της ομάδας:

 

“Αγωνιστική απόδοση και ψυχική υγεία, δυο άρρηκτα συνδεδεμένα κομμάτια που η σύμπλευσή τους προσφέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα στο παρκέ.

Αντιμετωπίζοντας τα παιδιά της Ακαδημίας στην ολότητά τους, ο ΠΟΚ Έσπερος και η Επιτροπή Μπάσκετ φρόντισαν για τη σύναψη συνεργασίας (που θ’ αφορά γι’ αρχή το εφηβικό τμήμα) με τον διακεκριμένο αθλητικό ψυχολόγο Γιάννη Ζαρώτη.

O κύριος Ζαρώτης είναι:

  • απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • απόφοιτος του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων
  • μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ), της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC) και της Διεθνούς Ενώσεως Εφαρμοσμένης Αθλητικής Ψυχολογίας (AASP)
  • Reviewer στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Sports Sciences”.

Συνεργάζεται επίσης με αθλητές και ομάδες σε επίπεδο ψυχολογικής προετοιμασίας και υποστήριξης των αθλητών, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ατομικό επίπεδο.

Απώτερος σκοπός της πρωτοποριακής αυτής πρωτοβουλίας του ΠΟΚ είναι σε βάθος χρόνου η συνεργασία να επεκταθεί στο σύνολο των τμημάτων υποδομής.”