Σε μία κίνηση με προοπτική προχώρησε ο Εθνικός Πειραιά, ο οποίος απέκτησε τον 18χρονο Φίλιππο Στρατόπουλο, που ήταν μέλος του Φιλίππου Περιστερίου στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑ. Οι “μπλε” έχουν προχωρήσει και σε άλλες μεταγραφές όπως οι Μιχαήλ και Γεωργοπαπαδάκος, ενώ έχουν παραμείνει και οι Καραφαντής και Ιωάννου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φίλιππο Στρατόπουλο. Η ομάδα μας κάθε χρόνο επενδύει σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες και το δείχνει έμπρακτα και στη στελέχωση του ρόστερ της σεζόν 2023-24.
Ο Φίλιππος Στρατόπουλος είναι μόλις 18 χρονών, αλλά έχει προλάβει ήδη να αγωνιστεί σε επίπεδο ανδρών. Ο νεαρός γκαρντ μέχρι και την ηλικία των 15 ετών ήταν μέλος των Ακαδημιών του Περιστερίου, όπου έφτασε μέχρι και το τμήμα παίδων. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Δάφνη Δαφνίου μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, όπου μεταπήδησε στον Φίλιππο Περιστερίου με τον οποίο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.
Ο Φίλιππος Στρατόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να αγωνιστώ για το ιστορικό σωματείου του Εθνικού υπό την καθοδήγηση μάλιστα ενός προπονητή όπως ο κόουτς Νάσος Χούμπαυλης. Είναι ένα σημαντικό βήμα για εμένα και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Εύχομαι τη νέα σεζόν να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα και να πετύχουμε τους στόχους μας».