Απίθανο και όμως αληθινό. Ένα μόλις ματς χρειάστηκε με τα χρώματα του Πανελλήνιου ο Φώτης Βασιλόπουλος για να ξεπεράσει τις φετινές επιδόσεις που κατέγραψε σε εννιά παιχνίδια με τον Ερμή Σχηματαρίου στο πρωτάθλημα της Ελίτ Λίγκ.

Για την ακρίβεια, ο πολύπειρος γκαρντ, που μετέβη στον οργανισμό της Κυψέλης κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο μετά από 1.5 χρόνο στη Βοιωτία, στο φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας πρόλαβε να μετρήσει συνολικά 20 πόντους (19% εντός πεδιάς, 10% τρίποντα, 50% βολές) και τρία εύστοχα τρίποντα σε περισσότερες από 3 ώρες στα παρκέ της λίγκας.

Ωστόσο, μόνο στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα στον 2ο όμιλο της Β Εθνικής κόντρα στα Τρίκαλα Basket για την 10η αγωνιστική πήρε… φωτιά με 42 πόντους και 7 εύστοχα τρίποντα. Στο τέλος όμως, δεν κατάφερε να συνδυάσει αυτήν τη φοβερή παρουσία του και με το δεύτερο εν γένει ροζ φύλλο του συλλόγου του.

Επί της ουσίας λοιπόν, σε ένα μόνο ματς ο Βασιλόπουλος πρόλαβε όχι απλά να ξεπεράσει τις φετινές του επιδόσεις με τον Ερμή Σχηματαρίου αλλά και να τις διπλασιάσει σχεδόν μάλιστα, αποδεικνύοντας φυσικά με το καλημέρα πως δίκαια θεωρήθηκε ως μια από τις καλύτερες κινήσεις της αγοράς που άνοιξε στις 15 Δεκεμβρίου και αναμένεται να κλείσει στις 15 Ιανουαρίου, ένα μήνα αργότερα δηλαδή.