Ανήμερα του αγώνα με την Ευκαρπία για την 19η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής, ο προπονητής του Μακεδονικού, ο Δημήτρης Γεροφώτης, μίλησε τόσο για την κατάσταση της ομάδας του πριν από αυτό το κρίσιμο παιχνίδι -το προτελευταίο εντός έδρας της κανονικής διάρκειας- όσο και για τα όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στα Τέμπη.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Πρώτα απ’ όλα, επειδή το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή είναι η ίδια η ζωή, θα σου ζητήσω ένα σχόλιο για την τραγωδία που έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Τρίτης και η οποία συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και τον σύλλογο μας εξίσου, επηρεάζοντας την καθημερινότητα και τη σκέψη όλων μας. Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις ως πατέρας και ως πολίτης;

«Είμαστε συντετριμμένοι όλοι με αυτό που έγινε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθούμε – γιατί μόνο να ευχηθούμε μπορούμε από αυτά που βλέπουμε – να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα. Είναι κρίμα, στο 2023, να θρηνούμε θύματα και να έχουμε τέτοια γεγονότα, για πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι λυμένα! Θα έπρεπε να έχουν λυθεί… Είναι κρίμα από λάθη και παραλείψεις να φτάνουμε εδώ που φτάνουμε… Όλος ο οργανισμός είναι συντετριμμένος με αυτό που έχει γίνει και η σκέψη μας είναι δίπλα στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους».

 

Πώς ήταν η προετοιμασία της ομάδας σας για το παιχνίδι με την Ευκαρπία;

«Με το κενό στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είχαμε 15 ημέρες για να προπονηθούμε, είχαμε και κάποια θέματα με τραυματισμούς. Ελπίζω, όπως και στα προηγούμενα ματς, να είμαστε έτοιμοι σήμερα. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά. Είναι ένα παιχνίδι που όπως όλα – θα συνεχίσω να το λέω – είναι και αυτό δύσκολο, γιατί παίζουμε με μια ομάδα που δεν παρατάει εύκολα το παιχνίδι, άσχετα αν είναι στην θέση που είναι, και παίζει μέχρι το τέλος. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε τη νίκη».

 

Η ομάδα εξασφάλισε μαθηματικά την τριάδα και άρα θα συμμετάσχει σίγουρα στα play-off του 4ου ομίλου. Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν πριν τα play-off, πόσο έτοιμη είναι η ομάδα πνευματικά, ψυχολογικά;

«Εμάς θα συνεχίσει ο στόχος μας να είναι το παιχνίδι. Και σήμερα και την επόμενη εβδομάδα και την τελευταία αγωνιστική – αυτά είναι τα τρία ματς που έχουμε, γιατί ενδιάμεσα υπάρχει και το ρεπό μας – στόχος μας θα συνεχίσει να είναι παιχνίδι με παιχνίδι, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε στα play-off. Δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό μας, στο μυαλό μας και στην σκέψη μας».