Αποφασισμένος να αντισταθμίσει την απώλεια από το παιχνίδι του πρώτου γύρου εμφανίστηκε στις δηλώσεις του  προπονητής του Μακεδονικού, Δημήτρης Γεροφώτης, πριν τον αποψινό (11/02, 17:00) αγώνα με την ΔΕΚΑ στο κλειστό των εγκαταστάσεων των «πρασίνων».

 

Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του 4ου Ομίλου της Β Εθνικής και πέντε αγώνες πριν ολοκληρώσει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του (καθώς έχει να εκτίσει το ρεπό του), ο Μακεδονικός ξέφυγε την περασμένη εβδομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, αξιοποιώντας, μαζί με το τεράστιο εκτός έδρας αποτέλεσμα στα Πεύκα, την ήττα του Πανσερραϊκού και της Γέφυρας.

 

Μιλώντας στο makedonikos.gr, ο Δημήτρης Γεροφώτης εξήγησε αν αλλάζει η διαχείριση της ομάδας του από δω και στο εξής, που εστίασε την προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με την ΔΕΚΑ αλλά και για τη σημασία της στήριξης του κόσμου, μετά και το σχετικό κάλεσα που πραγατοποιήθηκε.

Τι προσέξατε κατά την προετοιμασία σας για την αναμέτρηση;

«Προσέξαμε, καταρχάς, να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε στον πρώτο γύρο, γιατί η ΔΕΚΑ έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε σχέση με αυτό που παρουσιάζεται γενικά στην κατηγορία. Προετοιμαστήκαμε, λοιπόν, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στα θέματα του αγώνα, σε αυτά που θα μας φέρει».

Για πρώτη φορά μετά από καιρό και καθώς πλησιάζει το τέλος της κανονικής διάρκειας, η ομάδα ξέφυγε σε απόσταση νίκης. Αλλάζει η συμπεριφορά σας, η διαχείριση σας; Ή όχι;

«Όχι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όπως δουλεύαμε, κρατώντας ίδια προσέγγιση σε όλα τα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια που απομένουν τα βλέπουμε ως ντέρμπι – γιατί είναι ντέρμπι και το έχουμε εξηγήσει αυτό. Και κάθε εβδομάδα προετοιμαζόμαστε για τον εκάστοτε αντίπαλο μας, δεν κοιτάμε ποτέ τα επόμενα παιχνίδια. Δηλαδή σήμερα, αν δεν τελειώσει το ματς με την ΔΕΚΑ, δεν βλέπουμε τίποτε άλλο, δεν κοιτάμε τα επόμενα. Είναι δύσκολο παιχνίδι, που το πληρώσαμε στον πρώτο γύρο και δεν θέλω να το πληρώσουμε και δεύτερη φορά».

Η ομάδα έκανε ένα κάλεσμα προς το κοινό να τη στηρίξει απόψε και ήδη έχει διαπιστωθεί ένας σημαντικός βαθμός ανταπόκρισης. Τι μήνυμα στέλνεις προς τον κόσμο;

«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Έχουμε αρκετό κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και σε κάθε έδρα εντός Θεσσαλονίκης, όμως θα θέλαμε – γιατί όχι – και περισσότερο. Είναι σημαντική η στήριξη του κόσμου, την χρειαζόμαστε πολύ»

Πηγή: macedonikosbc.gr