Ανήμερα της μεγάλης αναμέτρησης για την 2η αγωνιστική των Playoffs της Β Εθνικής μεταξύ των Μακεδονικού και Έσπερου Λαμίας, ο προπονητής των πρώτων, ο Δημήτρης Γεροφώτης, μίλησε στο επίσημο site της ομάδας του αναφορικά με την ρεβάνς της ήττας στη Λαμία πριν από μια βδομάδα τονίζοντας πως στο μυαλό των παικτών του η σεζόν θα συνεχιστεί.

 

Αναλυτικά…

 

Έχει ο Μακεδονικός τρόπο, σχέδιο και ικανότητα να καλύψει στο παρκέ την διαφορά που είδαμε στο Χαλκιοπούλειο, τους 33 πόντους, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός και να ισοφαρίσει σε νίκες;

«Ξέρουμε ότι η διαφορά αυτή, του προηγούμενου αγώνα, δεν είναι η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων. Ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς. Έχουμε και την θέληση και την συγκέντρωση και την ικανότητα να καταφέρουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να το πάμε στο 1-1. Πιστεύουμε σε αυτό που έχουμε δουλέψει μες στην εβδομάδα και, βασικά, πιστεύουμε πολύ και στους παίκτες μας και αυτοί στους εαυτούς τους».

 

Επηρεάζει εσάς ή τον αντίπαλο, πιστεύεις, το 11-0 του Μακεδονικού εντός έδρας φέτος;

«Για εμάς η έδρα μας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν έχουμε χάσει παιχνίδι εδώ και θέλουμε να συνεχίσουμε, να μην χάσουμε κανένα παιχνίδι. Η έδρα μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση».

 

Είναι η πρώτη στιγμή στην σεζόν που υπάρχει ενδεχόμενο το επικείμενο παιχνίδι να είναι και το τελευταίο, δηλαδή σε περίπτωση ήττας. Τι συζητάτε με τους παίκτες; Τι κίνητρο υπάρχει; Τι αίσθηση;

«Θα σου πω μόνο ένα πράγμα για να καταλάβεις: χθες τα παιδιά μου ζήτησαν την Δευτέρα αν μπορούμε να κάνουμε ρεπό ή έστω να μπει το πρωί η προπόνηση. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι στο μυαλό τους έχουν ότι δεν θα τελειώσει σήμερα η σεζόν».