Το Rising Stars αποτελεί μία πρόσφατη διοργάνωση της ΕΟΚ, στην οποία συμμετέχουν πολύ δυνατές ομάδες και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να παρακολουθήσει παίκτες, οι οποίοι στο άμεσο μέλλον θα απασχολήσουν με τις επιδόσεις τους. Ένας από τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές, που παρουσίασαν μία εξαιρετική εικόνα είναι ο PG της ΧΑΝΘ Γιάννης Κομνιανίδης, ο οποίος ήταν ένας εκ των αναμφισβήτητων ηγετών της πολύ αξιόλογης πορείας της ομάδας των επιλέκτων στο εν λόγω τουρνουά (κατετάγησαν τρίτοι, νικώντας τον Ολυμπιακό και χάνοντας από τον Παναθηναϊκό).

Για του λόγου το αληθές ο 16χρονος άσος αναδείχθηκε πρώτος σε ασίστ στο τουρνουά, έχοντας 8,3 τελικές πάσες ανά αγώνα και παίρνοντας το αντίστοιχο βραβείο μετά την λήξη του τουρνουά. Ακόμη αν και αποτελεί έναν παίκτη με τεράστιο ταλέντο στην δημιουργία, έδωσε πάρα πολλές λύσεις και στο σκοράρισμα, διότι μετρούσε δέκα πόντους μέσο όρο με το τρομερό 50% στο τρίποντο. Μάλιστα η κορυφαία του εμφάνιση ήταν στον ημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον οποίο ήταν πραγματικά ασταμάτητος, αφού έφτασε μία ανάσα από το tripe – double.

Για του λόγου το αληθές μέτρησε 19 πόντους (6/10 σουτ), έδωσε δέκα ασίστ και μέτρησε επτά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να μαζέψει 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να αναδειχθεί ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ακόμη αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι αρκετά συνεπής και στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού ήταν πρώτος σε κλεψίματα στους Rising Stars με έναν πάρα πολύ υψηλό και λίγο ασυνήθιστο αριθμό (3,3). Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η πολύπλευρη προσφορά του σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού μεταφράστηκε και από το γεγονός ότι ήταν δεύτερος (πρώτος ήταν ο συμπαίκτης του στην ΧΑΝΘ Νίκος Χιτικούδης) σε αξιολόγηση στην ομάδα του με 17,7 μονάδες ανά παιχνίδι.

Αυτές οι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις του Κομνιανίδη πηγάζουν τόσο από την ατομική του δουλειά όσο και από τις πολλές παραστάσεις, τις οποίες έχει για την ηλικία του. Συγκεκριμένα ο φέρελπις αθλητής έχει ενεργό ρόλο στο σκληρό και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την φανέλα της ΧΑΝΘ, αφού μοιράζεται την θέση του PG με τον Κώστα Βλάσιο. Ακόμη το καλοκαίρι ήταν στην αποστολή της Εθνική Παίδων υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Ζιάγκου και μάλιστα είχε ρόλο στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέχρι την τέταρτη θέση, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι έχει πάρει γεύση και από την Α1 με την φανέλα του Ηρακλή (είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μόλις σε ηλικία 15,5 ετών). Τέλος το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αφού έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα φόντα για να τραβήξει τα βλέμματα όλων των μπασκετόφιλων.