Μπορεί η απόφασή του να αφήσει τη Basket League για χάρη του ΑΟ Μυκόνου πριν από μερικούς μήνες σε μια μεταγραφή – βόμβα για την τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία, αλλά η αλήθεια είναι πως η φετινή σεζόν του Γιώργου Διαμαντάκου στις Κυκλάδες μόνο εύκολη δεν είναι, με τον έμπειρο σέντερ (28 ετών, 2.14 μέτρα) να ξεκινάει τη χρονιά με έναν σοβαρό τραυματισμό και να μην επιστρέφει μέχρι και τις απαρχές του 2023. Ωστόσο, ό,τι και αν γίνει, ο άλλοτε “ψηλός” του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Πάτρας εκτός των άλλων παραμένει πάντοτε μια τρομερά αξιόπιστη λύση κάτω από τις δύο ρακέτες -με τα πεπραγμένα του στον αγώνα με τον Πανιώνιο για τον πρώτο τελικό των Playoffs του Νότου της Β Εθνικής να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 

Ακόμα και αν η παραδοσιακή στατιστική υπηρεσία των εθνικών κατηγοριών δεν μπορεί να τονίσει την πραγματική υπόσταση της εικόνας του Διαμαντάκου κόντρα στον Ιστορικό το βράδυ του Σαββάτου (22/4), το basketblog.gr αποφάσισε να κάνει τη… βρώμικη δουλειά και να εκμεταλλευτεί το δώρο της live μετάδοσης του εν λόγω αγώνα από το sportcyclades.gr καταγράφοντας εκτενώς τα πεπραγμένα του στο μεγάλο αυτό ντέρμπι.

 

 

Εκτός λοιπόν, των 18 πόντων που πέτυχε με 5-10 δίποντα κοντά στο καλάθι (ξεκίνησε με 0-4 στο πρώτο ημίχρονο και συνέχισε με 5-6 στο δεύτερο ημίχρονο), η τεράστια και δυναμική παρουσία του στο αντίπαλο ζωγραφιστό ήταν καθοριστική για να δημιουργηθούν τόσο πάρα πολλοί χώροι στην περίμετρο καθότι τραβούσε διαρκώς πάνω του τα αντίπαλα κορμιά και αφετέρου για τη σταδιακή αποχώρηση της ενέργειας του φοβερού φέτος Σαχπατζίδη, ο οποίος φορτώθηκε από νωρίς με πολλά φάουλ από το μαρκάρισμα του… δεινοσαύρου της Μυκόνου μπαίνοντας με 4 φάουλ στο τελευταίο πεντάλεπτο του ντέρμπι λίγο πριν αποβληθεί κιόλας. Για την ακρίβεια, ο Διαμαντάκος κέρδισε συνολικά 7 φάουλ στην αντίπαλη ρακέτα και πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών αρκετά συχνά (8-9 βολές) πέτυχε σωρεία εύκολων πόντων για χάρη των γηπεδούχων.

Μάλιστα, με τα συνεχή του Screen αφού κάθε επίθεση των Κυκλαδιτών εκκινούσε με PnR και αυτόν σε ρόλο screener/roller γέννησε επιπλέον 5 πόντους για τους συμπαίκτες του, την ίδια στιγμή που ανανέωσε 4 επιθέσεις με επιθετικό ριμπάουντ -πολλές εξ αυτών τις τελείωσε ο ίδιος από κοντά. Εν ολίγοις, συμμετείχε στο 47% των πόντων της ομάδας του και με 14 πόντους, 3 επιθετικά ριμπάουντ και 4 κερδισμένα φάουλ μονάχα στο δεύτερο μέρος μίλησε περισσότερο όταν έπρεπε.

Από εκεί και πέρα, ο Διαμαντάκος δεν υστέρησε ούτε στην άμυνα παρά τους 12 πόντους σε 11 σουτ που βρήκαν οι προσωπικοί του αντίπαλοι, με τον ικανό σέντερ να αποδεικνύει προς πάσα κατεύθυνση γιατί ήταν και παραμένει ένας ατόφιος rim protector.

Ουσιαστικά, εκτός των 8 αμυντικών ριμπάουντ που μάζεψε (σύνολο 12 ριμπάουντ μαζί με τα επιθετικά), ο Διαμαντάκος έδωσε πάρα πολλές λύσεις στα μετόπισθεν δυσκολεύοντας τα 6 από τα 11 σουτ που έγιναν απέναντί του -κάτι που ανάγκασε φυσικά τον Πανιώνιο να στηριχθεί εν πολλοίς στο περιφερειακό του παιχνίδι. Διότι όταν πήγαινε στην ρακέτα, το… σκιάχτρο της Μυκόνου με 2 τάπες και τεράστια παρουσία θα δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή και την αποτελεσματικότητά του.

 

Αναλυτικά η παρουσία του κόντρα στον Πανιώνιο:

 

Πρώτο ημίχρονο

 

Πόντοι: 4

Ρακέτα: 0-4 σουτ

Βολές: 4-4

Κερδισμένα φάουλ: 3

 

Ριμπάουντ: 4 αμυντικά – 1 επιθετικά

 

Ασίστ: –

Potential ασίστ: –

Screen ασίστ: 2 πόντοι

 

Τάπες: 1

Κλεψίματα: –

Σουτ αντιπάλων του: 4-7

Contested σουτ: 5

 

Δεύτερο ημίχρονο

 

Πόντοι: 14

Ρακέτα: 5-6 σουτ

Βολές: 4-5

Κερδισμένα φάουλ: 4

 

Ριμπάουντ: 4 αμυντικά – 3 επιθετικά

 

Ασίστ: –

Potential ασίστ: –

Screen ασίστ: 3 πόντοι

 

Τάπες: 1

Κλεψίματα: –

Σουτ αντιπάλων του: 2-4

Contested σουτ: 1