Η ΑΕΚ συνεχίζει να “εισπράττει” τα θετικά σχόλια των ουδετέρων, αν και ακόμη δεύτερη στον Νότιο Όμιλο της Β΄ Εθνικής. Ο Δήμος Φωτίου παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον Αμύντα στη Δάφνη και μίλησε σχετικά στην “ΩΡΑ των σπορ”.

Ο έμπειρος φόργουορντ του Παγκρατίου τόνισε: “Είναι γεγονός ότι μου άρεσε το μπάσκετ που έπαιζε η ΑΕΚ  πριν από μερικά χρόνια. Και έκτοτε, όποτε δεν έχω αγωνιστικές υποχρεώσεις, την παρακολουθώ. Δεν πάω ποδόσφαιρο. Δεν μ’ αρέσει άλλωστε. Μόνο Τσάμπιονς Λιγκ παρακολουθώ. Μόνο φέτος είδα, λοιπόν, την μπασκετική ΑΕΚ σε τρία ματς. Χθες (προχθές) στον ματς με τον Αμύντα εμφάνισε αρκετά από εκείνα τα στοιχεία, που την χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας“.

Και συμπλήρωσε: “Η σοβαρή ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν. Έχει τέτοιο ρόστερ, που δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Μπορεί να έκανε δύο ήττες, αλλά θεωρώ, ότι δεν θα ξαναχάσει. Όλοι θέλουν να κερδίσουν την ΑΕΚ. Αυτό πλέον δεν συνιστά είδηση. Υπάρχουν δυσκολίες. Στο ματς με τον Αμύντα ήταν καλύτερη. Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές σε γενικές γραμμές, αλλά η ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ ήταν προφανής. Και ήταν και η αιτία που η πλάστιγγα έγειρε νωρίς προς το μέρος της. Καθοριστικό ρόλο επίσης θα παίξουν και οι οπαδοί της. Χθες (προχθές) στη Δάφνη ο κόσμος έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για να φτάσει η ομάδα στην επιτυχία. Θεωρώ, ότι όσο περνά ο καιρός τόσο θα ενισχύει την ομάδα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι παντού και πάντα. Είναι εκπληκτικός ο τρόπος, που στηρίζουν την ομάδα τους. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον κόσμο της, και πιστεύω ότι αν δείξουν την ίδια στήριξη, που θα δείξουν δηλαδή, και στα εναπομείναντα ματς της Ζωφριάς η ΑΕΚ θα ανέβει πρώτη. Αξίζουν οι παίκτες της ΑΕΚ την στήριξη”.

Για το πού κρίθηκε το ματς: “Είναι γεγονός ότι η αναμέτρηση της Δάφνης εξελίχθηκε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Όταν η ΑΕΚ άρχιζε να πιέζει ασφυκτικά, χάθηκε κάθε έλεγχος από τον Αμύντα. Ο Φαλέκας, ο Πολυτάρχου, ο Βεσκούκης έδωσαν πολύτιμες βοήθειες την κατάλληλη ώρα. Όχι, ότι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν αρνητικοί. Γενικότερα, στα “συν” της ΑΕΚ είναι ότι στηρίζεται στην ομαδικότητα και ποτέ δεν στηρίζεται σε μόνον ένα παίκτη. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι η πρωτιά θα παιχτεί στη Ζωφριά στο ματς με το Ψυχικό με την ΑΕΚ να έχει το πλεονέκτημα. Όχι, ότι το Ψυχικό είναι κακή ομάδα. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα. Παλεύει όλα τα ματς και εύκολα ή δύσκολα τα κερδίζει. Η ΑΕΚ με το ίδιο ρόστερ και δύο-τρεις προσθήκες θα μπορούσε να σταθεί και στην Α2, που οπωσδήποτε είναι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με σκληρές έδρες”.

Για το Παγκράτι: “Είναι γεγονός ότι αν ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση οικονομικά, παρότι κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ο κύριος Μπογονικολός, και αν δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών θα πηγαίναμε καλύτερα. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα”.