Μία φάση έβαλε φωτιά στο κυριακάτικο παιχνίδι μεταξύ του IBC και των Ικάρων Τρικάλων για την 22η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής. Με το σκορ 73-77 και ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη, ο Ξιούρας ευστόχησε σε τρίποντο και στην ίδια φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα φάουλ (του Παπαχρήστου), μόνο που οι διαιτητές είχαν αντίθετη άποψη.

Οι διαιτητές έκριναν (προφανώς) ότι η επαφή δημιουργήθηκε από τον Ξιούρα, οπότε χρεώθηκε αυτός με φάουλ, οι Ίκαροι έβαλαν μία ελεύθερη βολή και εν τέλει πήραν και το παιχνίδι με σκορ 76-78. Ο σύλλογος των Ιωαννίνων δεν έμεινε πάντως στις διαμαρτυρίες. Την επομένη εξέδωσε και ανακοίνωση, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για “αλλοίωση αποτελέσματος”. Παράλληλα, το IBC εξέφρασε και τη δυσφορία του για την αντιμετώπιση που είχε από τους διαιτητές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικά από τον Λόρτο.

Η ανακοίνωση του IBC:

«Παρά τη πάγια θέση του σωματείου μας να μην ασχολείται με τη διαιτησία και οποιαδήποτε παράπονο να το απευθύνει θεσμικά, τα γεγονότα του χθεσινού αγώνα μας αναγκάζουν να προβούμε σε αυτήν την ανακοίνωση. Στον εν λόγω αγώνα γίναμε μάρτυρες μιας προκλητικής και άνευ προηγουμένου αλλοίωσης αποτελέσματος, ως απόρροια της κακής διαχείρισης εκ μέρους των διαιτητών. Με ενορχηστρωτή τον κ. Λόρτο και πρώτα βιολιά τους κ. Αγραφιώτη Ι. και κ. Τσάνταλη εξοργήσαν όσους ήταν παρόντες στον αγώνα για να υποστηρίξουν την ομάδα μας, είδαν με τα μάτια τους μια κακή διαιτησία, την προσβλητική συμπεριφορά κυρίως του κ. Λορτου απέναντι στην ομάδα μας και τους παράγοντες αυτής καθ’ ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Σε κάθε φάουλ, κάθε διεκδίκηση και κάθε ταιμ άουτ δεχτήκαμε την περιφρόνηση και το απαξιωτικό ύφος του κ. Λόρτου, η οποία μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο αθλητισμός είναι ΗΘΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και μόνο αυτό δεν διδάξατε στο φίλαθλο κοινό των Ιωαννίνων. Για την ομάδα του IBC και τις ανάγκες ενός τόσο κρίσιμου αγώνα μερικές στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν απροκάλυπτα λανθασμένες και σε κάθε περίπτωση εναντίον του, σε βαθμό που να στοιχίζουν την ευκαιρία που θα είχε η ομάδα μας να διεκδικήσει τον αγώνα. Ενδεικτικά παραθέτουμε το βίντεο από την τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του αγώνα, οπότε και μπροστά στα μάτια όλων μας ο κ. Λόρτος αποφάσισε να “χαρίσει” το ματς στην αντίπαλη ομάδα, μην χρεώνοντας πεντακάθαρο φάουλ στον αθλητή μας Ξιούρα, και αντ’ αυτού να χρεώνεται ο ίδιος με φάουλ (!).

Το γεγονός αυτό συγχρόνως με την ακριβώς προηγούμενη φάση που ο ίδιος δέχτηκε ξανά φάουλ χωρίς να σφυριχθεί στην προσπάθειά του για τρίποντο. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για την αλλοίωση αποτελέσματος που (ελπίζουμε όχι με δόλο) οι διαιτητές αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά εν προκειμένω, δυστυχώς για τον κ. Λόρτο, μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα, ακολουθώντας τη δέουσα οδό με τα στοιχεία μας και το βίντεο του αγώνα ώστε επιτέλους η στάση του σωματείου μας να μην ασχολείται με τη διαιτησία, να μην εκληφθεί ως αδυναμία. Ευελπιστούμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και αμερόληπτα οι αρμόδιοι θα πράξουν το σωστό.

Η διοίκηση του IBC».

Η επίμαχη φάση του κυριακάτικου αγώνα: