Μια από τις ομάδες εκείνες που κίνησαν γη και ουρανό κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο προκειμένου να ενισχύσουν τις πιθανότητες παραμονής τους στο φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής δεν ήταν άλλη από τον Πρωτέα, με την αρμάδα από τα Γρεβενά, έπειτα από ένα επίσης γεμάτο καλοκαίρι με αρκετές αποχωρήσεις και προσθήκες, να παίρνει απόφαση να αλλάξει τα κακώς κείμενα του πρώτου μισού διεκδικώντας επί ίσοις όροις την σωτηρία της στον πολύ δύσκολο όπου και αν κοιτάξει κανείς 3ο όμιλο του πρωταθλήματος.

Αυτή η ενίσχυση φυσικά έχει ονοματεπώνυμο: Ivan Pendic. Ο γεννημένος στη Σερβία σέντερ (33 ετών, 2.01 μέτρα, ήρθε στην Ελλάδα και τα Γρεβενά πριν από μερικούς μήνες και ήδη από τα πρώτα του πατήματα στη χώρα μας δείχνει προς πάσα κατεύθυνση πως είναι ικανός να βελτιώσει άμεσα και δυναμικά τη νέα του ομάδα -η οποία με αυτόν στο ενεργητικό της μετράει, εκτός από πληθώρα μεγάλων εμφανίσεων κόντρα στα θηρία των ανωτέρων βαθμολογικά σκαλοπατιών του ομίλου, και τρεις συνεχόμενες επιτυχίες κόντρα στις τρεις ομάδες με τις οποίες θα παλέψει φυσικά για την παραμονή -τους Ναύαρχο Βότση, Ολυμπιακό Βόλου και Αναγέννηση Καρδίτσας, την οποία και λύγισαν πριν από μερικές ημέρες σε ένα χορταστικό ντέρμπι στην παράταση ισοφαρίζοντας τη μεταξύ τους σειρά για φέτος στο 1-1.

Σε αυτό το διάστημα τριών αγώνων, ο Pendic μετράει 15 πόντους κατά μέσο όρο μαζί με παρά πολλές φυσικά αέναες λύσεις που δεν είναι δυνατό να απομονωθούν στην πενιχρή στατιστική υπηρεσία των εθνικών κατηγοριών. Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του κατ’ επέκταση δεν είναι άλλο από το γεγονός πως μέχρι τότε, σε τέσσερα ματς, μετρούσε μόλις 8 πόντους ανά βραδιά. Με αυτήν την άνοδο της τάξης του 47% στις επιδόσεις του να θέτει τις βάσεις εν όψει Playouts καθώς ο άλλοτε παίκτης της Madeira της Πορτογαλίας διανύοντας σεζόν καριέρας επιθετικά μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ο σωστός άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή στα χέρια του Πρωτέα!

Για την ιστορία, μέχρι πρότινος η καλύτερη ατομικά σεζόν στην καριέρα του του απέφερε 10 πόντους κατά μέσο όρο με τα χρώματα της Promo Donji Vakuf της Βοσνίας. Όπως αναφέρθηκε ήδη άλλωστε, φέτος γράφει ήδη 11 πόντους ανά βραδιά και βρίσκεται σε τροχιά νέου ατομικού ρεκόρ μέχρι και το φινάλε της φετινής σεζόν στον 3ο όμιλο της Β Εθνικής, όταν και ευελπιστεί πως θα κρατήσει τον Πρωτέα στην κατηγορία για ακόμα μια χρονιά.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο μέχρι και την 20η αγωνιστική:

2 πόντοι με Έσπερο Λαμίας

10 πόντοι | 2 τρίποντα με Φίλιππο Βέροιας

4 πόντοι με Δόξα Λευκάδας

15 πόντοι | 2 τρίποντα με Βίκο Ιωαννίνων

8 πόντοι με Ολυμπιακό Βόλου

16 πόντοι με Ναύαρχο Βότση

20 πόντοι | 3 τρίποντα με Αναγέννηση Καρδίτσας

 

  1. Συνολικά: 75 πόντοι | 7 τρίποντα
  2. Κατά μέσο όρο: 11 πόντοι | 1 τρίποντο