Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες κρίνονται φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, με τους παίκτες και τους προπονητές των εκάστοτε ομάδων να είναι φυσικά αυτοί που σηκώνουν στις δικές τους πλάτες την ευθύνη της επίτευξης των στόχων και της εξέλιξης από κάθε πλευράς του συλλόγου τους. Είναι αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μια ομάδα ξεκινάει να θέτει τις βάσεις από το παρκέ εκτός γηπέδου, με τις διοικήσεις και τους ανθρώπους που τρέχουν τα ζητήματα αυτά να παίζουν καίριο ρόλο επιβεβαιώνοντας το ότι οι παρέες γράφουν ιστορία, όπως και στο παράδειγμα του Μίλωνα. Και ακόμη περισσότερο στις εθνικές κατηγορίες που το κίνητρο για τους παράγοντες δεν είναι άλλο από την αγάπη για την ομάδα τους και το μπάσκετ. 

Όσον αφορά τον ΑΟΝΣ Ο Μίλων, τον απόλυτο πρωταγωνιστή στο φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής καθότι όχι μόνο κατόρθωσε να κόψει πρώτος το νήμα ανόδου επιστρέφοντας στον κόσμο της Α2 Ανδρών μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, αλλά και να τερματίσει αήττητος σε ένα ευρύ σύνολο 25 αγώνων -κάτι που δεν είχε λάβει χώρα ποτέ ξανά στα χρονικά του πρωταθλήματος της τρίτης τη τάξει εθνικής λίγκας- ένας από τους ανθρώπους που έχει συμβάλει στην πρόοδο της ομάδας είναι ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, ένας άνθρωπος που προέρχεται απο τα σπλάχνα του Μίλωνα, μέλος της διοικητικής ομάδας του ιστορικού συλλόγου.

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος λοιπόν, μίλησε στο basketblog.gr λίγο μετά την ιστορική επιστροφή του Μίλωνα στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, για τους στόχους που επιτεύχθηκαν αλλά και όσους έπονται, το δικό του μεράκι για μια ομάδα που αγάπησε και έζησε από μικρός και φυσικά για την παρουσία του Νίκου Καραγιάννη, του προπονητή των τίτλων και των ανόδων, και για τα επόμενα χρόνια στον οργανισμό της Νέας Σμύρνης.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε…:

Για τη φετινή σεζόν και τους νέους στόχους του Μίλωνα: «Ο Μίλωνας αποτελεί ένα ιστορικό σωματείο, που έχει αφήσει το αποτύπωμα του στο ελληνικό μπάσκετ διαχρονικά. Έχουμε πλήρη συνείδηση της βαρύτητας της φανέλας του συλλόγου και για αυτό το λόγο, η προσπάθεια είναι διαρκής και δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυόμαστε. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στους φίλους του συλλόγου και στους παλαιότερους από εμάς.

Το project της επανόδου της ομάδας στην ανώτερη εθνική κατηγορία ήταν για όλους μας ο στόχος εξ αρχής πάντοτε με σταθερά βήματα και ορθολογικά. Ωστόσο πλέον πρέπει να καθιερωθούμε ξανά στην Elite League καθώς ο Μίλωνας αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας αυτής, να επενδύσουμε στο να εκσυγχρονίσουμε ακόμη περισσότερο τις δομές του Οργανισμού μας, να εστιάσουμε στην αναπτυξιακή διαδικασία, να διατηρήσουμε την φιλοσοφία που μας έφερε ως εδώ και πάνω απ όλα να συνεχίζει να αποπνέει υγεία η ομάδα. Πάνω σε αυτά πρέπει να χτίσουμε την επόμενη ημέρα μας όλοι μαζί στον κοινό στόχο που είναι η πρόοδος της ομάδας».

 

Για το αν ήταν δικαίωση η φετινή σεζόν: «Δεν είναι δικαίωση αλλά ιστορική αποκατάσταση αυτό που καταφέραμε. Φυσικά η ικανοποίηση είναι τεράστια και η συγκίνηση ακόμη μεγαλύτερη που στην σχεδόν 100χρονη πορεία του συλλόγου βάζουμε το λιθαράκι μας σε αυτή την πορεία. Τόσο φέτος όσο και πέρυσι ζήσαμε μαγικές στιγμές, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μας. Σε μια ενασχόληση που δεν υπάρχει η απόλυτα λογική απάντηση στο ερώτημα «γιατί ασχολείσαι».

Για τα συναισθήματα, για τις συγκινήσεις, μα πάνω απ όλα για τους ανθρώπους σου. Ανθρώπους που μας συνδέει το κοινό όραμα, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Στον Μίλωνα είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που σχηματίστηκε μια παρέα ανθρώπων που στήριξαν και στηρίζουν σε κάθε βήμα και με κάθε τρόπο την ομάδα. Από τη διοίκηση έως τους φίλους του συλλόγου παλιούς και νέους. Αυτό που κρατάω είναι οι στιγμές και τα συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει και φυσικά η χαρά όλων των παιδιών που γέμιζαν το γήπεδο και η συγκίνηση των παλιών Μιλωνιτών για τις επιτυχίες αυτές».

 

Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος

 

Για το δικό του λιθαράκι στις επιτυχίες του Μίλωνα και το μυστικό της επιτυχίας: «Ως πρώην αθλητής των ακαδημιών του Μίλωνα στα 90s-00s γνώρισα τις μεγάλες στιγμές του συλλόγου ακόμη και στην Α1, αλλά κυρίως στην Α2 και οι στιγμές που ζούμε είναι μοναδικές καθώς μέσα από αυτή την παρέα που έχουμε χτίσει καταφέραμε να επαναφέρουμε τον Μίλωνα στο μπασκετικό προσκήνιο. Γιατί η ενασχόληση αυτή αγγιζει τις πιο αγνές παραστάσεις των παιδικών μας χρόνων. Το μπάσκετ στα ανοικτά του Μίλωνα, τους φίλους από τη γειτονιά και από το σχολείο. Με βασική παράμετρο το άθλημα και την ομάδα.

Αυτές οι παραστάσεις που αγγίζουν τις πιο αγνές αναμνήσεις είναι η κινητήριος δύναμη για την ενασχόληση αυτή, όπως αντίστοιχα και όλοι οι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το εγχείρημα, έχουν ως κίνητρο την αγάπη για τον Μίλωνα και το μπάσκετ καθώς όλοι είναι εθελοντές και αγνοί μπασκετάνθρωποι.

Όλοι μαζί προσπαθήσαμε για την ολική επαναφορά. Σαν οικογένεια. Άνθρωποι αγνοί Μιλωνίτες, κυριολεκτικά εργάτες του συλλόγου με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι τα αδέρφια Σίννη που υπηρετούν τον Μίλωνα και πάντοτε είναι εκεί για να εργασθούν για ότι χρειασθεί στην καθημερινότητα. Και άνθρωποι με σημαντικό αποτύπωμα στον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο τους όπως ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο Θάνος Χριστόπουλος, ο Πάρις Κατωμέρης που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για να μπορέσουμε να έχουμε ομάδα πρωταγωνιστή. Φυσικά ο πρόεδρος Μ. Σακελλαρίδης που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον Μίλωνα, συνεκτικός κρίκος παλιών και νέων και πάνω απ όλα ο Κώστας Γραφιαδέλης. Ένας υπέροχος άνθρωπος κομβικός για τον σύλλογο ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας αλλά άφησε παρακαταθήκη την προσπάθεια για να μπορεί να υπάρχει η φετινή ομάδα και άφησε κληρονομιά τις αρχές και τις αξίες του για τα μελλοντικά μας βήματα.

Και ο Νίκος Ψυλέας. Ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Μίλωνα. Και είναι χαρά και τιμή μου η κοινή μας πορεία. Αποτελεί τη σημαία μας και τον μπασκετάνθρωπο πρότυπο που εργάζεται με ειλικρίνεια, αλληλεγγύη, ταπεινότητα, αλτρουισμό και ομαδικότητα βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ. Αυτές τις αξίες εκπροσωπούμε όλοι όσοι παλεύουμε για την πρόοδο της ομάδας, αυτές οι αξίες είναι ο συνεκτικός κρίκος μας και μόνο έτσι θα προχωρήσουμε. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας».

 

Νίκος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Μιχάλης Σακελλαρίδης, Νίκος Ψυλέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος

 

Για την κοινή πορεία Μίλωνα και Καραγιάννη: «Τίποτα απ όλα όσα ζούμε σήμερα δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν ήταν στο τιμόνι της ομάδας ο Νίκος Καραγιάννης. Ένας προπονητής που εκτός από τις τεχνικές μπασκετικές γνώσεις, έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να μετατρέψουν τους αθλητές από μονάδες-όσο καλοί και αν είναι- σε μια οικογένεια και ένα σύνολο. Που ακολουθούν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Και αυτό φάνηκε στο παρκέ.

Όταν ο Νίκος Καραγιάννης, ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών, ανέλαβε την ομάδα ο Μίλωνας ήταν τελευταίος στη Γ εθνική πριν 4 χρόνια εκείνο τον Ιανουάριο με 3 νίκες μόνο και 8 ήττες. Και κατάφερε να αλλάξει την μπασκετική ιστορία μας. Κατάφερε να δομήσει όχι απλώς μια ομάδα, αλλά να αλλάξει το προφίλ του Μίλωνα και να αλλάξει σελίδα ο σύλλογος. Έδωσε στον Μίλωνα την φιλοσοφία του μαχητή και του νικητή. Ασχολείται με τους αθλητές σαν πατέρας και αποτελεί για όλο τον σύλλογο το ορόσημο της πορείας αυτής.

Με αξιοπρέπεια και τιμώντας τον σύλλογο, ο Νίκος αποτελεί πλέον για εμάς τον αναμορφωτή του σύγχρονου μπασκετικού Μίλωνα.

Νίκος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος