Έπειτα από το πέρας μιας μεγάλης σεζόν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με τα χρώματα της Νήαρ Ήστ, την οποία και βοήθησε να επιστρέψει στα σαλόνια της Β Εθνικής από τον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής όντας ο τρίτος τη τάξει σκόρερ της ομάδας της Καισαριανής με περισσότερους από 170 πόντους συνολικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Κώστας Τσέλιος πήρε την απόφαση να μεταβεί σε άλλη μια ιστορική αρμάδα της πρωτεύουσας, τον Πανελλήνιο, τον οποίο και βοήθησε πριν από μερικές ώρες να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη από κάθε πλευρά.
Συγκεκριμένα, ο έμπειρος γκαρντ (31 ετών, 1.83 ύψος) ήταν ένας από τους κυρίους λόγους για τη μεγάλη νίκη στην παράταση του Πανελλήνιου επί του ΝΕΟΛ στην παράταση καθώς με τους 18 πόντους αλλά και τα δύο εύστοχα τρίποντα που έγραψε σε ένα από την αρχή μέχρι το τέλος του ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά και στον πόντο. Την ίδια στιγμή, αξίζει να αναφερθεί φυσικά το γεγονός πως ήταν μόλις ο δεύτερος σκόρερ της βραδιάς πίσω μόνο από τον 22αρη Μανάκα των νησιωτών.
Από εκεί και πέρα, αυτή η νίκη δεν ήταν μια απλή επιτυχία για τον Πανελλήνιο ακόμα και με τον δύσκολο τρόπο με τον οποίο ήρθε. Γιατί; Διότι πολύ απλά η ιστορική ομάδα μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια του ελληνικού μπασκετικού γίγνεσθαι και… αιώνιας περιπλάνησης στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ από την Δ μέχρι και την Α Κατηγορία της επέστρεψε για τα καλά στο επίπεδο των εθνικών κατηγοριών και δη της Β Εθνικής.
Η χθεσινή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη των Ολυμπιονικών στο ευρύτερο στερέωμα του ελληνικού μπάσκετ από τις 3 Απριλίου 2011 όταν και είχε κερδίσει εντός έδρας το Περιστέρι με 75-65 για την 23η αγωνιστική της Basket League της σεζόν 2010-2011, της τελευταίας του δηλαδή σε εθνικές κατηγορίες και πριν τα συνεχόμενα έτη στην ΕΣΚΑ.
Όσον αφορά τη Β Εθνική συγκεκριμένα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πανελλήνιος παίρνει ένα ροζ φύλλο αγώνα στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία από τη σεζόν 1999-2000, όταν με 19 επιτυχίες σε σύνολο 26 αγώνων είχε καταφέρει να πάρει ένα εισιτήριο για την Α2.