Σε μια βραδιά όπου πέραν της νίκης – πρόκρισης του Χολαργού επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου δεν έλαβαν χώρα άλλες εκπλήξεις μεταξύ των ομάδων της Ελίτ Λίγκ, της Β Εθνικής και της Γ Εθνικής, τα Τρίκαλα Basket επιβεβαίωσαν τον κανόνα της ημέρας περνώντας με χαρακτηριστική άνεση από την έδρα του ΓΣ Ηλιούπολης -ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει το εν λόγω ματς όχι στο δικό του γήπεδο αλλά στον Υμηττό του Αμύντα. Αυτό που κρατούν οι Θεσσαλοί ωστόσο πέρα από την κατά πολλά σημεία πειστική εμφάνιση απ’ άκρη σ’ άκρη δεν είναι κάτι άλλο από τη θεσπέσια εμφάνιση του Κριστ Γουάμπα.

Ο μέχρι πρότινος ψηλός του Ολυμπιακού Βόλου στην πρώτη του επίσημη παρουσία με τη νέα του ομάδα φρόντισε να ξεχωρίσει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα κάνοντας τα πάντα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση.

Για την ακρίβεια, ο Γουάμπα (23 ετών, 2.02 ύψος) έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην Ηλιούπολη και θα τελείωνε τον αγώνα μετρώντας 20 πόντους με 8-10 δίποντα, 4-4 βολές αλλά και 10 ριμπάουντ (τα 5 επιθετικά), ένα μπλοκ και τρία κερδισμένα φάουλ σε σύνολο 25 λεπτών συμμετοχής. Σε αυτό το χρονικό διάστημα λοιπόν πρόλαβε να συγκεντρώσει 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης -επίδοση που ήταν η καλύτερη στο αθηναϊκό παρκέ και για τους δύο μονομάχους.

Μάλιστα, στο χρόνο που πήρε ευκαιρίες από το προπονητικό επιτελείο του κόουτς Φόρου έκανε καλύτερη την ομάδα του κατά εννιά πόντους και συνέλαβε φυσικά τα μέγιστα ώστε να έρθει αυτή η τόσο σημαντική νίκη που φέρνει τα Τρίκαλα από την 1η στη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τέλος, θυμίζουμε ότι ο Γουάμπα, που είχε έρθει στη χώρα μας πριν από μερικά χρόνια ως πρόσφυγας και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της θέσης του στο ευρύ φάσμα των εθνικών κατηγοριών, κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο (2022-2023) είχε αναδειχθεί με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου ως ένας από τους πρώτους σκόρερ της Β Εθνικής γράφοντας 340 πόντους.