Τα πρώτα της φιλικά δείγματα γραφής αναμένεται να δώσει σύντομα έπειτα από 3 εβδομάδες γεμάτες προετοιμασία και προπονήσεις ο Λεύκιππος, με την ομάδα της Ξάνθης να ανακοινώνει το πρωί της Παρασκευής (9/9) δύο αγώνες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω ματς θα γίνουν κόντρα στη Νίκη Βόλου (10/9 – 18:00) και την Ανόρθωση Βόλου (11/9 – 12:00), με τις ομάδες της Μεσσηνίας να αποτελούν φυσικά δύο πολύ δύσκολα κριτήρια για τους Ξανθιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ρυθμούς φιλικών αγώνων ετοιμάζεται ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ που το Σαββατοκύριακο 10/11 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει στο Βόλο για να δώσει δυο αγώνες στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Τα παιχνίδια αποτελούν για το τεχνικό δίδυμο Χρήστο Βαχαρίδη – Νίκο Δώδο μια καλή ευκαιρία ώστε να δουν σε ρυθμούς αγώνων την αγωνιστική κατάσταση των καλαθοσφαιριστών τους μετά από περίπου 3 εβδομάδες προετοιμασίας.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 18:00 με αντίπαλο την Νίκη Βόλου ενώ μια μέρα αργότερα στις 12:00 ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση Βόλου.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι και οι τελευταίοι πριν από τα επίσημα παιχνίδια που πρόκειται να διεξαχθούν στις 17 και 21 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ – ΔΕΚΑ στα πλαίσια του Κυπέλλου Ανδρών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μετά από κοινή συμφωνία των σωματείων θα διεξαχθεί στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ το Σάββατο 17/09 στις 17:00.

Για το Κύπελλο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ θα παίξει στις 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 με αντίπαλο το Δημοκρίτειο. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή».