Μετά από έξι χρόνια στην ομάδα, ήρθε η ώρα για τον Φραντσέσκο Χρήστου να αποχωρήσει από τον Λεύκιππο και την Ξάνθη έχοντας ολοκληρώσει παράλληλα και τον κύκλο των σπουδών του. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 12sports.gr μάλιστα, ο επόμενος σταθμός του ικανού γκαρντ αναμένεται να είναι η Κως και ο τοπικός Ιπποκράτης, προκειμένου ο Χρήστου να τελειώσει και τη στρατιωτική του θητεία.

Φέτος, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λεύκιππου μετρώντας περισσότερους από 215 πόντους.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

”Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Δυο κύκλοι σπουδών ,προπτυχιακό μεταπτυχιακό και η συνεργασία μου με τον λευκιππο ολοκληρωνονται.Τα συναισθήματα πολλά και δύσκολα να αποτυπωθούν.

Θα ήθελα παρόλα αυτά να ευχαριστήσω από καρδιάς την διοίκηση και τους προπονητές για την εμπιστοσύνη τους και για ολα οσα μου διδαξαν για το μπάσκετ αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους τους συμπαίκτες μου για όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί ,εύκολες και δύσκολες και στα παιδιά -αθλητές μου που είχαμε μια άψογη συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Τέλος Θα ήθελα να ευχαριστήσω πιο συγκεκριμένα τον Ματθαίο Σαββίδη, τον Τόλη Αποστολίδη και την οικογένεια μου για όλα ,ξέρουν αυτοί.

Εις το επανιδείν λοιπόν”.