Ενεργός στη συσπείρωση του θεσσαλικού μπάσκετ στο πρόσωπο του νεοσύστατου συνόλου των Trikala Basket δε θα μπορούσε να μην ήταν και ο Δημήτρης Δέσπος, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τη γενική αρχή της ομάδας για να παραστεί με τα χρώματά της στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. 

Ο γηγενής σέντερ (2.10 μέτρα) αναμένεται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της νέας αυτής προσπάθειας στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην επίτευξη των στόχων των Τρικάλων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με ιδιαίτερη χαρά, η διοικούσα επιτροπή των Trikala Basket ανακοινώνει την συμφωνία της με έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους αθλητές των Τρικάλων που εδώ και χρόνια κοσμεί τα παρκέ της Ελλάδας, τον Δημήτρη Δέσπο.

Ο Τρικαλινός σέντερ που βλέπει τον κόσμο από τα 2,10μ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας και θα έχει και φέτος ρόλο πρωταγωνιστή στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Χάρη Φόρου.

Ο Δέσπος ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στους Ικάρους Τρικάλων πριν πάει στον ΓΣ Λάρισας το 1994. Την περίοδο 2007–08, ήταν στην ΜΕΝΤ, με την οποία ηγήθηκε της Α2 Εθνικής στα ριμπάουντ, με 279 σε 30 αγώνες. Τον Ιούλιο του 2008 υπέγραψε με το Περιστέρι. Το 2011 ο Δέσπος υπέγραψε με την ΑΕΚ . Έμεινε με την ομάδα για τρία χρόνια, βοηθώντας τους να κατακτήσουν την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία των ελληνικών διοργανώσεων.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 υπέγραψε με τον Ηρακλή της Α2 Εθνικής. Σε αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας, ο Δέσπος ξεπέρασε τους 3.000 πόντους σταδιοδρομίας που σημείωσε στην Α2 Εθνική.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Ηρακλής ανακοίνωσε ότι ο Δέσπος θα έπαιζε για την ομάδα την περίοδο 2016–17. Επέστρεψε στην ΑΕΚ έναν χρόνο μετά και στη συνέχεια ξανά στον Ηρακλή. Ακολούθησαν τα Φάρσαλα και η μεγάλη του επιστροφή στα Τρίκαλα και τον Αίολο/Γόμφων και πλέον με την πείρα του και τις ικανότητες του δηλώνει παρών και στην φετινή προσπάθεια των Trikala Basket

Ξεχωριστή πορεία έχει και με τις εθνικές ομάδες. Το 1993 ήταν μέλος της Εθνικής U 16 όπου κατάκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Τουρκία και το 1995 ήταν μέλος της χρυσής ομάδας των εφήβων που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αθήνα.

Δημήτρη…προχωράμε μαζί!!!”