Η ανωτερότητα της Δόξας Λευκάδας από άποψη πιο έτοιμου, γεμάτου και έμπειρου ρόστερ ήταν σχεδόν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα μιλούσε κόντρα στον εξαιρετικά μαχητικό και φιλότιμο Πρωτέα Γρεβενών, ο οποίος ήδη από τις πρώτες στιγμές της εν λόγω αναμέτρησης δε μπορούσε με κανέναν τρόπο να κατευνάσει τους φιλοξενούμενους που άρχισαν από νωρίς να ξεφεύγουν επικίνδυνα στον πίνακα του σκορ. Μέχρι τέλους, η λογική κυριάρχησε του συναισθήματος, με τους οικοδεσπότες να γνωρίζουν μια εύκολη και εντός προγράμματος ήττα από έναν πιο ισχυρό αντίπαλο παραμένοντας δίχως επιτυχία έπειτα από 4 αγωνιστικές στον 3ο όμιλο της Β Εθνικής (-15.5 πόντοι κατά μέσο όρο φέτος). 

Ωστόσο, το… παράλογο στοιχείο από αυτό το ματς δεν είναι άλλο από το γεγονός πως μόλις τρεις παίκτες των νικητών κατάφεραν να σκοράρουν περισσότερους πόντους από τους δέκα αντιπάλους τους!

Συγκεκριμένα, οι Δημήτρης Χείλαρης (32 ετών – 2.06 μέτρα – σέντερ), Γιώργος Μανάκας (25 ετών – 2.06 μέτρα – σέντερ) και Βαλάντης Κουρτίδης (21 ετών – 2.01 μέτρα – φόργουορντ) ήταν ασταμάτητοι και πήραν από την αρχή κιόλας της συνάντησης… φωτιά για το συγκρότημα του κόουτς Βαφειά και θα ολοκλήρωναν εν τέλει την αναμέτρηση με 60 κοινούς πόντους -5 περισσότερους δηλαδή από τον αντίπαλό τους!

 

Αναλυτικά τα στατιστικά τους κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών:

  1. Βαλάντης Κουρτίδης: 20 πόντοι
  2. Γιώργος Μανάκας: 16 πόντοι
  3. Δημήτρης Χείλαρης: 24 πόντοι – 1 τρίποντο

 

Μάλιστα, οι τρεις αυτοί παίκτες έχουν πάρει εν γένει φορά κατά τη φετινή σεζόν και οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους σε μία μεστή πορεία της τάξης των 2 νικών σε τρία ματς -όπου η μία και μοναδική ήττα προήλθε κόντρα στον πολύ ισχυρό από κάθε άποψη Βίκο στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, μετρούν μόνοι τους τους 145 από τους 238 πόντους της Δόξας (το 61% των συνολικών πόντων δηλαδή), ενώ την ίδια στιγμή ο καθένας εξ αυτών αριθμεί διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο, με τον Χείλαρη να προπορεύεται με 13 πόντους και τους Μανάκα και Κουρτίδη να ακολουθούν με 12 και 11 πόντους, αντίστοιχα, ανά βραδιά.

 

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών της Δόξας Λευκάδας κατά τη φετινή σεζόν (2022-2023):

  1. Χείλαρης: 51 πόντοι
  2. Μανάκας: 49 πόντοι
  3. Κουρτίδης: 45 πόντοι
  4. Τσιαβές: 24 πόντοι
  5. Βακουφτσής: 23 πόντοι
  6. Ντόβας: 15 πόντοι
  7. Βαγενάς: 11 πόντοι
  8. Σταματέλος: 7 πόντοι
  9. Αργυρός: 5 πόντοι
  10. Μάνα: 4 πόντοι
  11. Αδαμόπουλος: 3 πόντοι
  12. Μάλφας: 2 πόντοι