Ακόμα και αν φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, ο Άρης είναι μία από εκείνες τις ομάδες των… σαλονιών του ελληνικού μπάσκετ που πάντοτε προσπαθούν να στηρίζονται και να στηρίζουν νεαρά παιδιά, τα οποία ακόμα και αν δεν βρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο ανδρικό τμήμα της Basket League θα έχουν άπλετο χρόνο συμμετοχής στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα ή ακόμα και σε άλλες ομάδες με τη χρήση του διπλού δελτίου –κάτι που ισχύει στην περίπτωση του πρωταγωνιστή αυτών εδώ των γραμμών, του Στέλιου Χαβαλέ, που μόνο όρεξη για… αστεία δεν έχει με τη μέχρι πρότινος πορεία του στα παρκέ του ελληνικού μπασκετικού γίγνεσθαι.

Ο νεαρός γκαρντ (18 ετών, 1.94 μέτρα), ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό χάρις το φοβερό τριπλ νταμπλ που είχε σημειώσει κόντρα στο αντίπαλο δέος του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του περσινού Final Four του Κυπέλλου Εφήβων της ΕΚΑΣΘ (21 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 10 ασίστ) χαρίζοντας μάλιστα και τη νίκη στην ομάδα του, έχει κατορθώσει μέσα σε μόλις μερικά χρόνια να φτάσει σε μερικά επιτεύγματα που, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχουν καταφέρει τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του.

  1. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο γεννηθείς το 2004 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη, που είχε την ικανότητα να τον “ψαρέψει” από τη συνώνυμο του μπάσκετ στη βόρεια Ελλάδα ΧΑΝΘ.
  2. Τον Μάρτιο του 2022, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε έναν εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, κατά τον οποίον πρόλαβε να πατήσει παρκέ για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό.
  3. Τον Δεκέμβριο του 2022, πέτυχε τον πρώτο του πόντο όταν σε ένα ματς κόντρα στο Λαύριο στάθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

 

Και πλέον, μετά από αρκετές προπονήσεις με το ανδρικό τμήμα του Άρη αλλά και αρκετές πορείες με τα νεότερα τμήματα του συλλόγου σε εθνικό επίπεδο (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο περσινό Rising Stars), ήρθε η ώρα για τον Χαβαλέ να αποκτήσει σημαντικά λεπτά στις Εθνικές Κατηγορίες, με τον Ναύαρχο Βότση του Γιώργου Καραμουσαλίδη να τον κάνει δικό του μέχρι και το τέλος της σεζόν με τη χρήση του διπλού δελτίου στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στο δύσκολο 3ο όμιλο της Β Εθνικής.

Μάλιστα, μετά από ένα ΟΚ ξεκίνημα στα της τρίτης τη τάξει εθνικής λίγκας, ο Χαβαλές απέδειξε μέσω μιας μεγάλης ατομικά εμφάνισης κόντρα στην εκ των φαβορί για την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ Δόξα Λευκάδας πως μπορεί να σταθεί στο ανδρικό επίπεδο δυσκολίας άμεσα και δυναμικά -φορώντας τα χρώματα ενός συλλόγου που στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια αθλητές της ηλικίας του, με αποκορύφωμα την περσινή άνοδο από τον 5ο όμιλο της Γ Εθνικής στον 3ο της Β.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο μέχρι και την 16η αγωνιστική:

7 πόντοι | 1 τρίποντο με Νίκη Βόλου
– με Εσπερο Λαμίας
– με Φίλιππο Βέροιας
19 πόντοι | 2 τρίποντα με Δόξα Λευκάδας

  1. Συνολικά: 26 πόντοι | 3 τρίποντα
  2. Κατά μέσο όρο: 6.5 πόντοι | 1 τρίποντο