Μετά την ενοποίηση των Ικάρων, Αιόλου και Γόμφων Τρικάλων και τη γέννηση της Trikala Basket, ο επόμενος στόχος για την ακόμα μεγαλύτερη πορεία του θεσσαλικού μπάσκετ δεν ήταν άλλος από την προσάρτιση στα σπλάχνα της ακόμα μιας ομάδας, της ΑΕ Τρικάλων.

Η νέα αυτή ομάδα αναμένεται να λειτουργήσει ως αναπτυξιακό γρανάζι στα μικρότερα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ με στόχο φυσικά την ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών για το ανδρικό τμήμα σε βάθος χρόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υπό την σκέπη των Trikala Basket μπαίνει η ΑΕ Τρικάλων

Η φιλοσοφία των Trikala Basket, της ομάδας που προέκυψε από την σύμπραξη των Ικάρων, του Αιόλου και των Γόμφων… συνεχίζει με όραμα την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων αθλητών που μελλοντικά θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα της πόλης.

Σε αυτά τα πλαίσια, η διοικούσα επιτροπή αποφάσισε να πάρει υπό την αιγίδα της ένα ακόμη σωματείο. Η ιστορική ομάδα της ΑΕ Τρικάλων θα τεθεί υπό την σκέπη των Trikala Basket με σκοπό να λειτουργήσει ως αναπτυξιακή ομάδα, ως προθάλαμος των ταλαντούχων αθλητών που θα πάρουν εκεί τις πρώτες τους εμπειρίες πριν το πλήρωμα του χρόνου τους δώσει την δυνατότητα να γίνουν μέλη της πρώτης ομάδας.
Με την ευκαιρία αυτής της νέας σύμπραξης δυνάμεων η διοικούσα επιτροπή των Trikala Βasket επισημαίνει πως βασικό στοιχείο και εγγύηση για την υγιή νέα αυτή συνεργασία έπαιξε το γεγονός πως η ΑΕ Τρικάλων είναι η ομάδα στην οποία προσέφερε τα μέγιστα ο αείμνηστος φίλος Χρήστος Γκότας και θα ήταν αδιανόητο μετά τον απροσδόκητο χαμό του να μην συνεχιστεί το έργο του.

Προχωράμε μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μιας για το καλό του τρικαλινού μπάσκετ!!!».