Μετά και την ολοκλήρωση της 15ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της δεύτερης αυτής εβδομάδας της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Γιάννης Σταμπουλής – ΟΦΗ

Μπορεί να απώλεσε τεράστιες αποστάσεις στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην 4η και κρισιμότερη όλων περίοδο βάζοντας για τα καλά τον αντίπαλό του, τον ΑΣΕ Δούκα, στην εξίσωση του αγώνα, αλλά ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε ακόμα και χωρίς τον κορυφαίο του παίκτη, τον Νίκο Μποχωρίδη, το φορμάρισμά του εν έτει 2023 περνώντας και από το κλειστό του Άγιου Θωμά για την 15η στροφή του 2ου ομίλου -κάνοντας ένα πολύ μεγάλο βήμα για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού στη Γ Εθνική.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς και του μεγάλου αυτού διπλού δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Σταμπουλή, με τον πολύπειρο σέντερ να βγαίνει μπροστά για τους Κρητικούς και με 22 πόντους μαζί με πέντε εύστοχα τρίποντα έδινε πάντοτε τη λύση στους φιλοξενούμενους και να τους χαρίσει ένα πολύτιμο διπλό στην πρωτεύουσα.

2. Αχιλλέας Πιτούλης – Παγκράτι

Τι και αν είχε πετύχει μόλις έναν πόντο μέχρι και εκείνη τη στιγμή, ο Αχιλλέας Πιτούλης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του μεγάλου ντέρμπι του 1ου ομίλου μεταξύ των Αιόλου και ΑΟ Παγκρατίου στην Αγυιά, με τον 27χρονο «ψηλό« να δίνει την πολυπόθητη λύση στους φιλοξενούμενους στο φινάλε.

Για την ακρίβεια, ο Πιτούλης βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλευόμενος τις αρρυθμίες στην άμυνα των Πατρινών κατάφερε να πετύχει ένα όχι και τόσο εύκολο καλάθι κάτω από την ρακέτα για το 77-78 υπέρ της ομάδας του ένα δευτερόλεπτο περίπου πριν το απόλυτο φινάλε -σκορ που παρέμεινε φυσικά μέχρι και την εκπνοή!

 

3. Παναγιώτης Κιγμέτογλου – Μαχητές Πεύκων

Πίσω με 8 πόντους στην 1η περίοδο (19-11). Πίσω με 8 πόντους στην 2η περίοδο (37-29). Πίσω με 5 πόντους στην 3η περίοδο (51-46). Ακόμα και έτσι όμως, οι Μαχητές πέρασαν τελικά από την Ξάνθη και την έδρα του εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητου Λεύκιππου χάρις σε μια τρομερή 4η περίοδο κατά την οποία επέτρεψαν μόλις 4 πόντους στα μετόπισθεν!

Επειδή όμως, δεν αρκεί μονάχα η άμυνα, ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου βγήκε μπροστά για τα Πεύκα όσο κανείς άλλος και με 16 πόντους έκανε ό,τι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα -οδηγώντας επί της ουσίας το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης σε ένα διπλό με… άρωμα τετράδας στη Ξάνθη κόντρα σε έναν αντίπαλο με παρόμοιους στόχους Playoffs.

 

4. Παναγιώτης Τσιουμπρής – Ένωση Ιλίου

Μπορεί να μην άρχισαν τη σεζόν όπως θα ήθελαν χάνοντας πολλά ματς ακόμα και στο καλάθι, αλλά η Ένωση Ιλίου δείχνει ικανή σιγά σιγά να βρει τα πατήματά της -με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της ΕΦΑΟΖ να αποδεικνύει φυσικά του λόγου το αληθές.

Μάλιστα, ο εκ των κορυφαίων σκόρερ του Νότου της λίγκας, ο Παναγιώτης Τσιουμπρής βγήκε και πάλι μπροστά για τα σύνολο των δυτικών προαστίων της πρωτεύουσας και με 24 πόντους μαζί με δύο εύστοχα τρίποντα ώθησε την ομάδα του σε ένα σπουδαίας σημασίας διπλό παραμονής στου Ζωγράφου.

 

5. Λεωνίδας Τριανταφύλλου – Τρίκαλα

Κόντρα στη φορμαρισμένη Νίκη Βόλου, τα Τρίκαλα Basket θα χρειάζονταν κάτι παραπάνω από όλους τους άμεσους πρωταγωνιστές τους αν ήθελαν να περάσουν από την έδρα της ομάδας από τη Μαγνησία στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση έπειτα από δύο εβδομάδες απουσίας ελέω των απανωτών τους ρεπό.

Και αυτό το κάτι παραπάνω δεν το προσέφερε άλλος από τον Λεωνίδα Τριανταφύλλου, με τον έμπειρο αθλητή να διανύει μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και σταματώντας στους 15 πόντους εκτός από πρώτος σκόρερ του αγώνα και των Θεσσαλών κατάφερε να σπρώξει τους φιλοξενούμενους σε ένα διπλό Playoffs.

 

Προπονητής: Σπύρος Σταθούλης – Ηλυσιακός

Με τον αντίπαλο, τον Εθνικό, να είναι ένας από τους πλέον δυσκολοκατάβλητους συλλόγους του 1ου ομίλου της λίγκας και τη δική του ομάδα με την πλάτη στον τοίχο ούσα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με αγώνα λιγότερα πριν την έναρξη της 15ης στροφής, ο αγώνας της ομάδας του, του Ηλυσιακού, με την αντίστοιχη του Πειραιά, ήταν κρίσιμης σημασίας για τον Σπύρο Σταθούλη και το τεχνικό του επιτελείο.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να παρουσιαστούν -ακόμα και χωρίς τον Αντώνη Φώτση- ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση και βγάζοντας ενέργεια σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ κατάφεραν να φτάσουν σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση -με τον έμπειρο κόουτς φυσικά να έχει τεράστιο μερίδιο στο εν λόγω αποτέλεσμα.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

QuizMaker