Μετά και την ολοκλήρωση της 16ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της δεύτερης αυτής εβδομάδας της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Κωνσταντίνος Δενδρινός – Πρωτέας Βούλας 

Ο… δολοφόνος του… βασιλιά πάντοτε έχει ιδιαίτερη αξία διαχρονικά ανεξαρτήτως περιβάλλοντος, με τον Κωνσταντίνο Δενδρινό να τιμωρεί τον Πανιώνιο το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ένα δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή.

Μάλιστα, ο άσος του Πρωτέα Βούλας, που μετρούσε 11 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα κόντρα στο συγκρότημα της Νέας Σμύρνης μέχρι και αυτήν την τελευταία φάση, πέτυχε ένα τρομερά δύσκολο σουτ με δύο παίκτες κολλημένους πάνω του χαρίζοντας στην αρμάδα των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας ένα πολύ καίριο ροζ φύλλο αγώνα στη μάχη που δίνει με αξιώσεις για την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα 2ου ομίλου.

2. Στέφαν Τζόρτζεβιτς – Έσπερος Λαμίας

Ακόμα και αν είχε κερδίσει το πρώτο ντέρμπι με τα Τρίκαλα πριν από μερικούς μήνες, ο Έσπερος θα χρειαζόταν από τους κορυφαίους του παίκτες να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο ματς προκειμένου να περάσει από τη Θεσσαλία -με τον Στέφαν Τζόρτζεβιτς να παίρνει από το χέρι την ομάδα της Λαμίας και να την κρατάει αφενός στην κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της λίγκας και αφετέρου σε απόσταση ασφαλείας από τον εν λόγω αντίπαλό της.

Για την ακρίβεια, ο έμπειρος “ψηλός” ήταν ασταμάτητος με 27 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο κόντρα στα Τρίκαλα και κατάφερε στο τέλος της ημέρας να χαρίσει στην ομάδα του ένα πολύ σπουδαίο ροζ φύλλο σε μια… καυτή έδρα.

3. Γιάννης Φλιάτης – Μακεδονικός

Ακόμα και αν δεν κατόρθωσε ποτέ να ξεφύγει με τρομερές αποστάσεις στον πίνακα του σκορ, ακόμα και αν οι γηπεδούχοι -μια από τις καλύτερες ομάδες του Βορρά της Β Εθνικής- έμοιαζαν έστω και οριακά να έχουν αποκτήσει στα χέρια τους τα ηνία της αναμέτρησης μετά και το φινάλε της 3ης περιόδου, ο Μακεδονικός ήταν ο μεγάλος νικητής του τρομερού ντέρμπι με τους Μαχητές -με τον Γιάννη Φλιάτη να είναι αυτός που φέροντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην εν λόγω αναμέτρηση βοήθησε την ομάδα του να αλώσει τα Πεύκα.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος αθλητής έγραψε 17 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο κόντρα στη δεύτερη τη τάξει ομάδα του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου συμβάλλοντας έτσι όσο κανείς άλλος σε ένα μεγάλο διπλό παραμονής στην πρώτη θέση.

4. Γιάννης Σταμπουλής – ΟΦΗ

Με τον κορυφαίο παίκτη του, τον Νίκο Μποχωρίδη, να απουσιάζει από ακόμα ένα παιχνίδι, ο ΟΦΗ θα χρειαζόταν το κάτι παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους παίκτες του αν ήθελε να συνεχίσει την τρομερή του αποτελεσματικότητα εντός του 2023 στη μάχη που κάνει για την αποφυγή των Playouts κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας, τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου.

Και έτσι, ο πρώτος πλέον σκόρερ των Κρητικών, ο Γιάννης Σταμπουλής, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του με 19 πόντους, ένα εύστοχο τρίποντο αλλά και πολλές μάχες στα δύο ζωγραφιστά προκειμένου να χαρίσει στο σύλλογο του Ηρακλείου ένα φοβερής σημασίας ροζ φύλλο, που τον κρατάει εντός των στόχων του.

 

5. Γιάννης Τσορμπατζόγλου – Ένωση Ιλίου

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την Ένωση Ιλίου από τη στιγμή που επέστρεψε σε αυτήν πριν από μερικές εβδομάδες πραγματοποίησε στο πρόσφατο ντέρμπι, που κρίθηκε μάλιστα στην παράταση, ο Γιάννης Τσορμπατζόγλου.

Ο νεαρός σουτέρ πήρε… φωτιά από την περίμετρο με τέσσερα εύστοχα τρίποντα κόντρα στον Ηλυσιακό και με 16 πόντους συνολικά έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την αρμάδα των δυτικών προαστίων της πρωτεύουσας να πετύχει μια νίκη – ανάσα, ακόμα μια εντός του 2023, στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Γ Εθνική.

Προπονητής: Νάσος Χούμπαυλης – Εθνικός Πειραιά

Τα προβλήματα με τα οποία έχει έρθει φέτος αντιμέτωπος τόσο ο κόουτς Χούμπαυλης όσο και το προπονητικό επιτελείο του Εθνικού κάνουν διαρκώς δύσκολο το έργο της ομάδας του Πειραιά -με τον πολύ σκληρό και δυσκολοκατάβλητο μάλιστα Αίολο Αγυιάς να τα πηγαίνει περίφημα στο μεταξύ τους ντέρμπι τις προάλλες δείχνοντας ικανός από ένα σημείο και μετά να επιστρέψει στην Πάτρα με ένα πολύτιμο διπλό στις αποσκευές του.

Ωστόσο, ο έμπειρος τεχνικός δεν άφησε ποτέ την ομάδα του στην ουσία να απώλεσε το μομεντουμ της συνάντησης ωθώντας και αυτός από τη δική του μεριά να ξεπεράσει εαυτόν και να φτάσει σε μια νίκη που κατά πάσα πιθανότητα θα τη βοηθήσει να αποφύγει τα Playouts.

 

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

QuizMaker