Μετά και την ολοκλήρωση της 17ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Γιάννης Δημάκος – Μίλωνας

Μπορεί ο εκθαμβωτικός Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς παραλίγο να πάρει σχεδόν μόνος του την ομάδα του, τον ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια, στις πλάτες του για ένα μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη, αλλά ο Γιάννης Δημάκος είχε αντίθετη άποψη. 

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν για ακόμα μια φορά κατά τη φετινή σεζόν καταπληκτικός και με 28 πόντους μαζί με δύο εύστοχα τρίποντα αλλά και άκρως αποτελεσματική παρουσία στη λεγόμενη crunch time ήταν αυτός που έσωσε τον ΑΟΝΣ Ο Μίλων από το πρώτο του φετινό στραβοπάτημα.

2. Κώστας Μουμπάρακ – ΑΟ Πεύκης

Ακόμα και αν η ομάδα του, ο ΑΟ Πεύκης, βρισκόταν σε ένα κάκιστο και αναποτελεσματικό σερί σχεδόν διψήφιου αριθμού αγώνων με ήττα αλλά και με αρκετούς πόντους πίσω μέχρι και το πέρας του πρώτου μέρους κόντρα στον ΟΦΗ αυτήν την Κυριακή, ο Κώστας Μουμπάρακ βρέθηκε σε εξαιρετικό ατομικά φεγγάρι. 

Για την ακρίβεια, ο έμπειρος αθλητής διένυσε την ενδεχομένως καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τα χρώματα της νέας του ομάδας και γράφοντας 18 πόντους με τρία εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση κράτησε την αρμάδα των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας ζωντανή στη μάχη της αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού στη Γ Εθνική.

3. Νίκος Κόκκαλης – ΑΟ Αιγάλεω

Σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι από την αρχή μέχρι και το τέλος που ολοκληρώθηκε μετά τις 17:30 αν και είχε οριστεί για τις 14:00, το Αιγάλεω κατάφερε να περάσει από την Ρόδο και το σπίτι του τοπικού Διαγόρα κάνοντας ένα τεράστιο άλμα αποφυγής των Playouts. 

Κάτι τέτοιο φυσικά θα ήταν αδύνατο χωρίς την αρωγή του Νίκου Κόκκαλη, με τον έμπειρο αθλητή να παίρνει από το χέρι την ομάδα του και με 26 πόντους μαζί με τρία εύστοχα τρίποντα να την οδηγεί σε μια μεγάλη ανατροπή από το -16 του πρώτου μέρους και σε ακόμα ένα πιο ηχηρό ροζ φύλλο αγώνα.

4. Αργύρης Σιώπης – Γέφυρα

Με τον Μακεδονικό να προπορεύεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εδώ και μια αγωνιστική και απέναντί της τους διψασμένους Μαχητές, η Γέφυρα γνωρίζε πολύ καλά πως κόντρα στα Πεύκα δεν υπάρχει για αυτήν άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και το ροζ φύλλο. 

Και έτσι, με τον Αργύρη Σιώπη να είναι ασταμάτητος με 17 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα, οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να κάνουν βήματα προς τα μπροστά και να κυνηγούν με αξιώσεις την πρώτη τετράδα -και ακόμα παραπάνω- του 4ου ομίλου της Β Εθνικής.

5. Γιάννης Γκαγκαλούδης – Έσπερος Καλλιθέας

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι φυσικά ένας από τους πλέον ασταμάτητους σκόρερ από καταβολάς εθνικών κατηγοριών, με το παλμαρέ και την ικανότητα στο σκοράρισμα που διαθέτει να μιλούν φυσικά από μόνα τους. 

Αυτό ακριβώς απέδειξε μάλιστα για ακόμα μια φορά κόντρα στον σε ιδιαίτερα καλό μομεντουμ Πρωτέα Βούλας, με τον έμπειρο άσο να χαρίζει στον Εσπερο Καλλιθέας μια μεγάλη νίκη – ανάσα στη μάχη που δίνει για παραμονή μετρώντας 27 πόντους με πέντε εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση αλλά και αρκετά clutch καλάθια που ώθησαν τους γηπεδούχους στη νίκη τελικά.

Προπονητής: Ευθύμης Κοθράς – Φίλιππος Βέροιας

-8 στην 1η περίοδο. -11 στη 2η περίοδο. -5 στην 3η περίοδο. Και όλα αυτά κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του 3ου ομίλου της Β Εθνικής αλλά και του Βορρά των εθνικών κατηγοριών γενικότερα, τα Τρίκαλα. 

Παρόλα αυτά όμως, ο Φίλιππος Βέροιας δεν το έβαλε ποτέ κάτω και με τον Ευθύμη Κοθρά να καθοδηγεί εξαίσια τους παίκτες του από την άκρη του πάγκου ποτίζοντάς τους με σκληράδα και θάρρος έφτασε τελικά σε ένα πολύτιμο αποτέλεσμα.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

QuizMaker